Apurahan saajalle

Tiedotamme päärahaston hakijoita päätöksistä sähköpostitse lokakuussa ja kaupunki- ja kohderahastojen sekä suuret kulttuurihankkeet hakijoita maaliskuussa. Lähetämme apurahan saajille ohjeet apurahan nostamiseen ja apurahan käytöstä raportoimiseen. Jos tilanteesi on muuttunut etkä voi ottaa vastaan myönnettyä apurahaa, ole yhteydessä toimistoomme mahdollisimman pian.

Apurahan maksaminen

Päärahaston apuraha on pääsääntöisesti nostettavissa myöntövuotta seuraavana vuonna, kuitenkin aikaisintaan myöntövuoden joulukuussa. Apuraha on pääsääntöisesti käytettävä kahden vuoden kuluessa sen myöntämisestä. Apurahan maksatuspyyntö tehdään apurahojen verkkopalvelussa, ja sinne kirjaudut samoilla tunnuksilla, joita käyttämällä teit hakemuksen. Jos sinulla on ongelmia kirjautumisessa, lue ensi kysymyksiä ja vastauksia -osio. Jos pulma ei selviä, ota yhteys hakemustuki@datalink.fi. Maksamme apurahat kerran kuukaudessa, useinmiten kuun alussa. Maksatuspyyntö on tehtävä viimeistään kahta viikkoa ennen toivottua maksuajankohtaa.

säätiön NIMen mainitseminen

Apurahan saajan on mainittava Alfred Kordelinin säätiön nimi paino- ja digituotteissa. Mahdollisuuksien mukaan, julkaise aineistoissa säätiön logo. Sen voit ladata täältä.

VAkuutukset

Suomessa asuva apurahansaaja on velvollinen ottamaan itselleen vakuutuksen, jos hän työskentelee apurahalla yhtäjaksoisesti vähintään neljä kuukautta. Vakuutusvelvollisuus koskee henkilökohtaisen apurahan saaneita ja työryhmässä apurahalla työskenteleviä. Tyoryhmän vetäjän on huolehdittava Mela–ilmoituksen tekemisestä esimerkiksi silloin, kun apuraha jaetaan useammalle tekijälle. Työskentelyyn tarkoitetun apurahan tulee olla vuosityötuloksi muunnettuna 3 778,59 euroa tai suurempi (vuoden 2016 taso). Vakuutusta on haettava kolmen kuukauden kuluessa apurahatyöskentelyn aloittamisesta. Lisätietoa saa Melasta.

Henkilökohtaisen 12. kuukauden apurahan saaneille voimme myöntää lisäapurahan, noin 200 euroa, vapaaehtoiseen täydentävään henkivakuutukseen. Vakuutus sisältää tapaturma-, sairauskulu- ja henkivakuutuksen ja se on voimassa yhtäjaksoisesti yhden vuoden ensimmäisen apurahaerän nostamisesta. Hoidamme vakuutuksen apurahansaajan puolesta siten, että lähetämme tiedot lisäapurahaan oikeutetuista henkilöistä Benefit Advisors Oy:lle, joka ottaa yhteyttä apurahansaajiin sovittujen vakuutusten järjestämiseksi. Lisäapuraha voidaan myöntää ainoastaan Suomessa työskenteleville.

Apurahan käyttö ja keskeyttäminen

Apuraha on käytettävä siihen tarkoitukseen, johon se myönnetty. Apurahan maksaminen on mahdollista keskeyttää ja käyttökautta pidentää esimerkiksi kokopäivätyön, vanhempainloman tai sairauden vuoksi. Pääsääntö on, että apurahakautta voi siirtää yhden kerran myöntöajankohdasta lukien enintään 12 kuukaudella.

Ilmoita meille välittömästi, jos sinulle myönnetään muu rahoitus, siirryt palkkatyöhön tai jos apurahan käyttötarkoitus olennaisesti muuttuu. Myös vanhempainlomasta, pitkästä sairauslomasta tai osa-aikatyöstä on ilmoitettava.

Apurahan peruminen

Jos apurahaa ei ole nostettu kahden vuoden kuluessa sen myöntämisestä, se peruutetaan ilman erillistä ilmoitusta. Apuraha peruutetaan, jos apurahalla tehtävää työtä ei toteuteta. Jos apurahaa ei ole käytetty ohjeiden mukaisesti, vielä maksamaton apuraha voidaan perua ja jo maksettu apuraha periä takaisin.

Verotus

Apurahansaajan tulee ilmoittaa Kordelinin säätiöltä saamansa apuraha veroilmoituksessaan. Säätiö ilmoittaa verottajalle vuosittain luonnollisille henkilöille maksamansa apurahat. Lue lisää ohjeita säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan sivuilta.

Selvitys apurahan käytöstä

Selvitys apurahan käytöstä toimitetaan säätiöön viimeistään vuoden kuluttua apurahan viimeisestä maksuerästä. Hankkeiden ja työryhmien raportoinnista vastaa vastuullinen johtaja. Jos kyse on useampivuotisesta apurahasta, esimerkiksi post doc -poolin toisen tai kolmannen vuoden apuraha tai suuret kulttuurihankkeet toisen tai kolmannen vuoden apuraha, hakijan on väliraportissa osoitettava hankkeen edenneen suunnitellusti. Uutta apurahaa on mahdollista hakea vasta kun hakija toimittanut edellisen työnsä loppu-/väliraportin. Loppuraportti täytetään apurahojen verkkopalvelussa. Raporttia ei lähetetä sähköpostitse eikä sitä postiteta säätiöön.

 

Olemme myös Facebookissa

Taidegraafikko Eeva-Liisa Isomaa jatkaa työskentelyään Livian talo -aiheen parissa Villa Lanten -taiteilijaresidenssissä. Eevan-Liisan töitä esillä Galleria Gssä Helsingissä Pikku-Roballa 18.6.2017 asti.

2 likes, 0 comments1 day ago

Gongratulations video and photography artist Iiu Susiraja and performance artist Eero Yli-Vakkuri, The New York Residence grantees 2018! Finnish Cultural Institute in New York and iscp – International Studio & Curatorial Program thank you for brilliant..

26 likes, 1 comments1 week ago

Kuvataiteilija Karoliina Hellberg vastaa: ”Mietin sellaista kuin keskustelutilaisuuksien moninaistumista ja vakiintumista gallerioihin ja museoihin. Ainakin minulla on sellainen olo, että niitä on nykyään enemmän. Esimerkiksi Riisuttu -näyttelyn..

2 likes, 0 comments2 weeks ago