Apurahan saajalle

 

Apurahan maksaminen

Apuraha on käytettävä kahden vuoden kuluessa sen myöntämisestä.

Elokuun päähaku
Pääsääntö on, että työ toteutetaan ja apuraha maksetaan myöntöä seuraavana kalenterivuonna. Aikaisintaan työ apurahalla voi alkaa ja apurahaa voi alkaa nostaa myöntövuoden lokakuussa.

Suuret kulttuurihankkeet tammikuussa
Apuraha on tarkoitettu työhön, joka käynnistetään sinä vuonna kun se on myönnetty. Aikaisintaan työ apurahalla voi alkaa ja apuraha voi alkaa nostaa myöntövuoden huhtikuussa.

Kaupunki- ja kohderahastot tammikuussa
Apuraha on tarkoitettu työhön, joka käynnistetään sinä vuonna kun se on myönnetty. Työ apurahalla voi aikaisintaan alkaa ja apurahan nostaa myöntövuoden huhtikuussa.

Apurahan maksatuspyyntö tehdään apurahojen verkkopalvelussa, ja sinne kirjaudut samoilla tunnuksilla, joita käyttämällä teit hakemuksen. Jos sinulla on ongelmia kirjautumisessa, lue ensi kysymyksiä ja vastauksia -osio. Jos pulma ei selviä, ota yhteys hakemustuki@datalink.fi. Maksamme apurahat kerran kuukaudessa, useinmiten kuun alussa. Maksatuspyyntö on tehtävä viimeistään kahta viikkoa ennen toivottua maksuajankohtaa.

säätiön NIMen mainitseminen

Apurahan saajan on mainittava Alfred Kordelinin säätiön nimi paino- ja digituotteissa. Säätiö logon voit ladata täältä. On hyvä asia, että tekijät saavat näkyvyyttä viestimissä. Jos toimittaja tekee juttua apuraha-aiheestasi, mainitsethan  että olet saanut työhön Kordelinin apurahan.

VAkuutukset

Suomessa asuva apurahansaaja on velvollinen ottamaan itselleen vakuutuksen, jos hän työskentelee apurahalla yhtäjaksoisesti vähintään neljä kuukautta. Vakuutusvelvollisuus koskee henkilökohtaisen apurahan saaneita ja työryhmässä apurahalla työskenteleviä. Tyoryhmän vetäjän on huolehdittava Mela–ilmoituksen tekemisestä esimerkiksi silloin, kun apuraha jaetaan useammalle tekijälle. Työskentelyyn tarkoitetun apurahan tulee olla vuosityötuloksi muunnettuna 3 778,59 euroa tai suurempi (vuoden 2016 taso). Vakuutusta on haettava kolmen kuukauden kuluessa apurahatyöskentelyn aloittamisesta. Lisätietoa saa Melasta.

Henkilökohtaisen 12. kuukauden apurahan saaneille voimme myöntää lisäapurahan, noin 200 euroa, vapaaehtoiseen täydentävään henkivakuutukseen. Vakuutus sisältää tapaturma-, sairauskulu- ja henkivakuutuksen ja se on voimassa yhtäjaksoisesti yhden vuoden ensimmäisen apurahaerän nostamisesta. Hoidamme vakuutuksen apurahansaajan puolesta siten, että lähetämme tiedot lisäapurahaan oikeutetuista henkilöistä Benefit Advisors Oy:lle, joka ottaa yhteyttä apurahansaajiin sovittujen vakuutusten järjestämiseksi. Lisäapuraha voidaan myöntää ainoastaan Suomessa työskenteleville.

Apurahan käyttö ja keskeyttäminen

Apuraha on käytettävä siihen tarkoitukseen, johon se myönnetty. Apurahan maksaminen on mahdollista keskeyttää ja käyttökautta pidentää esimerkiksi kokopäivätyön, vanhempainloman tai sairauden vuoksi. Pääsääntö on, että apurahakautta voi siirtää yhden kerran myöntöajankohdasta lukien enintään 12 kuukaudella.

Ilmoita meille välittömästi, jos sinulle myönnetään muu rahoitus, siirryt palkkatyöhön tai jos apurahan käyttötarkoitus olennaisesti muuttuu. Myös vanhempainlomasta, pitkästä sairauslomasta tai osa-aikatyöstä on ilmoitettava.

Apurahan peruminen

Jos apurahaa ei ole nostettu kahden vuoden kuluessa sen myöntämisestä, se peruutetaan ilman erillistä ilmoitusta. Apuraha peruutetaan, jos apurahalla tehtävää työtä ei toteuteta. Jos apurahaa ei ole käytetty ohjeiden mukaisesti, vielä maksamaton apuraha voidaan perua ja jo maksettu apuraha periä takaisin.

Verotus

Apurahansaajan tulee ilmoittaa Kordelinin säätiöltä saamansa apuraha veroilmoituksessaan. Säätiö ilmoittaa verottajalle vuosittain luonnollisille henkilöille maksamansa apurahat. Lue lisää ohjeita säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan sivuilta.

Selvitys apurahan käytöstä

Sähköinen selvitys apurahan käytöstä toimitetaan säätiöön viimeistään vuoden kuluttua apurahan viimeisestä maksuerästä. Hankkeiden ja työryhmien raportoinnista vastaa vastuullinen johtaja. Jos kyse on useampivuotisesta apurahasta, esimerkiksi suuret kulttuurihankkeet toisen tai kolmannen vuoden apuraha, hakijan on väliraportissa osoitettava hankkeen edenneen suunnitellusti. Uutta apurahaa on mahdollista hakea vasta kun hakija toimittanut edellisen työnsä loppu-/väliraportin.

Loppuraportti täytetään apurahojen verkkopalvelussa. Raporttia ei lähetetä sähköpostitse eikä sitä postiteta säätiöön.

 

Olemme myös Facebookissa

Alfred Kordelinin säätiö toivottaa sinulle nautinnollista kesää. Apurahahaku käynnistyy tiistaina 1. elokuuta, jolloin avautuu myös sähköinen hakupalvelu. Toimistomme on avoinna 29.6. asti ja suljettu 30.6- 31.7. välisenä aikana. Valokuva:..

2 likes, 0 comments1 month ago

Aurinkopäivä ja Kuutar Kuvanveistäjä Pekka Kauhaselta. Kultarannan puistossa tänä kesänä teoksia Suomen itsenäisyyden jokaiselta vuosikymmeneltä

5 likes, 0 comments1 month ago

Kordelinin säätiö yhdessä Tasavallan presidentin kanslia kanssa järjestää tänäkin kesänä Kultarannan puiston veistosnäyttelyn. Kiva kesän retkikohde, avoinna kesäperjantaisin

4 likes, 0 comments1 month ago