Kansanvalistus

Apuraha on tarkoitettu yksityishenkilöille, työryhmille ja
yhteisöille tietokirjallisuuteen ja elinikäistä oppimista tukeviin hankkeisiin. Apurahaa voi hakea Suomen kansalainen ja Suomessa asuva ulkomaalainen.

icon
Hakuaika: 1.-31.8.2017
Päätös: Lokakuu 2017

Aikaisemmin säätiöltä saadusta apurahasta pitää tehdä käyttöselvitys, ennen kuin uutta apurahaa voi hakea.

Henkilökohtainen 12. kuukauden työskentelyapuraha on enintään 24 000 euroa ja 6. kuukauden työskentelyapuraha enintään 12 000 euroa. Apuraha voi myös olla vapaamääräinen, eli hakija itse määrittelee työn keston ja haettavan summan. Hankkeeseen säätiö voi myöntää enintään 30 000 euron apurahan. Jos kyse on mittavammasta hankkeesta, lue lisää suuret kulttuurihankkeet.

Työskentelyyn voi sisällyttää kuluja, esimerkiksi materiaalit, aputyövoima tai ostopalvelut. Apurahansaajat vakuuttava Mela hyväksyy kuluiksi puolet saadusta apurahan määrästä. Rahoitusta sekä elinkustannuksiin että kuluihin haetaan samalla hakulomakkeella. Työryhmä voi hakea työskentelyapurahaa siten, että sen jäsenet jakavat apurahan keskenään. Yhteisöhakija voi esimerkiksi olla kulttuuriosuuskunta, taiteilija- tai kannatusyhdistys.

Säätiö voi myöntää rahoitusta työhön, joka aikaisintaan alkaa myöntövuoden lokakuussa. Apuraha on pääsääntöisesti tarkoitettu nostettavaksi myöntövuotta seuraavana vuonna ja tarkoitettu käytettäväksi kahden vuoden kuluessa myöntämisestä. Apuraha myönnetään kerrallaan yhdeksi vuodeksi.

Apurahan saaminen edellyttää, että apurahan saaja ei työskentele kokopäiväisesti muualla. Toista työskentelyapurahaa tai työttömyysetuuksia ei myöskään voi nauttia apurahakauden aikana. Apuraha kattaa työeläke- ja työtapaturmavakuutuksen sekä ryhmähenkivakuutuksen. Lisätietoja Melasta.

Säätiö ei myönnä apurahaa samaan työhön kahtena peräkkäisenä vuonna.

Hakemukset arvioi arvioi säätiön jaostojen asiantuntijat, ja myönnettävistä apurahoista päättää Alfred Kordelinin hallitus. Säätiö ei julkaise apurahahakemukset arvioivien asiantuntijoiden nimiä.

Jos haku on ajankohtainen, tutustu ensin hakijan ohjeisiin.

Kansanvalistuksen apurahat 2016

762Hakemukset
72Myönnöt

APURAHOJEN JAKAUTUMINEN
40
Tietokirjallisuus ja muut asiajulkaisut

14
Vapaan sivistystyön hankkeet

15
Kansanvalistukselliset kulttuuritapahtumat

3
Tietokirjallisuuden kääntäminen

Apuraha keskimäärin9 013 €
Yhteensä myönnettiin648 960 €
Kaikki myönnetyt apurahat
Apurahatyypit
Kansanvalistuksen apurahoja myönnetään seuraaviin tarkoituksiin
icon

Tietokirjallisuus
Apuraha tietokirjalliseen työskentelyyn ja tietokirjojen kääntämiseen. Apurahaa ei myönnetä matka- eikä keittokirjojen kirjoittamiseen.

icon

Elinikäistä oppimista tukevat hankkeet
Apuraha elinikäistä oppimista edistäviin hankkeisiin esimerkiksi erilaisten teemapäivien, ohjelmien tai tapahtumien järjestämiseen. Apurahaa ei myönnetä tutkintotavoitteiseen koulutukseen.

Oletko hakemassa apurahaa?
Lue ohjeet apurahan hakijalle
Olemme myös Facebookissa

Alfred Kordelinin säätiö toivottaa sinulle nautinnollista kesää. Apurahahaku käynnistyy tiistaina 1. elokuuta, jolloin avautuu myös sähköinen hakupalvelu. Toimistomme on avoinna 29.6. asti ja suljettu 30.6- 31.7. välisenä aikana. Valokuva:..

2 likes, 0 comments1 month ago

Aurinkopäivä ja Kuutar Kuvanveistäjä Pekka Kauhaselta. Kultarannan puistossa tänä kesänä teoksia Suomen itsenäisyyden jokaiselta vuosikymmeneltä

5 likes, 0 comments1 month ago

Kordelinin säätiö yhdessä Tasavallan presidentin kanslia kanssa järjestää tänäkin kesänä Kultarannan puiston veistosnäyttelyn. Kiva kesän retkikohde, avoinna kesäperjantaisin

4 likes, 0 comments1 month ago