Kansanvalistus

Apuraha on tarkoitettu yksityishenkilöille, työryhmille ja
yhteisöille ensisijaisesti kansalaisten elinikäistä oppimista
tukeviin hankkeisiin. Apurahaa voi hakea Suomen kansalainen ja Suomessa asuva ulkomaalainen.

icon
Hakuaika: 1.-31.8.2017
Päätös: Lokakuu 2017

Aikaisemmin säätiöltä saadusta apurahasta pitää tehdä käyttöselvitys, ennen kuin uutta apurahaa voi hakea.

Henkilökohtainen 12. kuukauden työskentelyapuraha on enintään 24 000 euroa ja 6. kuukauden työskentelyapuraha enintään 12 000 euroa. Apuraha voi myös olla vapaamääräinen, eli hakija itse määrittelee työn keston ja haettavan summan. Hankkeeseen säätiö voi myöntää enintään 30 000 euron apurahan. Jos kyse on mittavammasta hankkeesta, lue lisää suuret kulttuurihankkeet.

Työskentelyyn voi sisällyttää kuluja, esimerkiksi materiaalit, aputyövoima tai ostopalvelut. Apurahansaajat vakuuttava Mela hyväksyy kuluiksi puolet saadusta apurahan määrästä. Rahoitusta sekä elinkustannuksiin että kuluihin haetaan samalla hakulomakkeella. Työryhmä voi hakea työskentelyapurahaa siten, että sen jäsenet jakavat apurahan keskenään. Yhteisöhakija voi esimerkiksi olla kulttuuriosuuskunta, taiteilija- tai kannatusyhdistys.

Säätiö voi myöntää rahoitusta työhön, joka aikaisintaan alkaa myöntövuoden lokakuussa. Apuraha on pääsääntöisesti tarkoitettu nostettavaksi myöntövuotta seuraavana vuonna ja tarkoitettu käytettäväksi kahden vuoden kuluessa myöntämisestä. Apuraha myönnetään kerrallaan yhdeksi vuodeksi.

Apurahan saaminen edellyttää, että apurahan saaja ei työskentele kokopäiväisesti muualla. Toista työskentelyapurahaa tai työttömyysetuuksia ei myöskään voi nauttia apurahakauden aikana. Apuraha kattaa työeläke- ja työtapaturmavakuutuksen sekä ryhmähenkivakuutuksen. Lisätietoja Melasta.

Säätiö ei myönnä apurahaa samaan työhön kahtena peräkkäisenä vuonna.

Hakemukset arvioi arvioi säätiön jaostojen asiantuntijat, ja myönnettävistä apurahoista päättää Alfred Kordelinin hallitus. Säätiö ei julkaise apurahahakemukset arvioivien asiantuntijoiden nimiä.

Jos haku on ajankohtainen, tutustu ensin hakijan ohjeisiin.

Kansanvalistuksen apurahat 2016

762Hakemukset
72Myönnöt

APURAHOJEN JAKAUTUMINEN
40
Tietokirjallisuus ja muut asiajulkaisut

14
Vapaan sivistystyön hankkeet

15
Kansanvalistukselliset kulttuuritapahtumat

3
Tietokirjallisuuden kääntäminen

Apuraha keskimäärin9 013 €
Yhteensä myönnettiin648 960 €
Kaikki myönnetyt apurahat
Apurahatyypit
Kansanvalistuksen apurahoja myönnetään seuraaviin tarkoituksiin
icon

Tietokirjallisuus ja muut asiajulkaisut
Apuraha esimerkiksi populaarin tietokirjan kirjoittamiseen tai tietokirjan julkaisemiseen

icon

Tietokirjallisuuden kääntäminen
Apuraha tietokirjan suomentamiseen tai suomenkielisen tietokirjan kääntämiseen

icon

Kansanvalistukselliset kulttuuritapahtumat
Apuraha suomalaista kulttuuria, taidetta tai tiedettä esitteleviin ja edistäviin hankkeisiin.

icon

Vapaan sivistystyön hankkeet
Apuraha muun kuin tutkintotavoitteisen koulutuksen edistämiseen tarkoitettuihin hankkeisiin tai kansalaisten oppimista edistäviin hankkeisiin.

 

Oletko hakemassa apurahaa?
Lue ohjeet apurahan hakijalle
Olemme myös Facebookissa

Taidegraafikko Eeva-Liisa Isomaa jatkaa työskentelyään Livian talo -aiheen parissa Villa Lanten -taiteilijaresidenssissä. Eevan-Liisan töitä esillä Galleria Gssä Helsingissä Pikku-Roballa 18.6.2017 asti.

2 likes, 0 comments1 day ago

Gongratulations video and photography artist Iiu Susiraja and performance artist Eero Yli-Vakkuri, The New York Residence grantees 2018! Finnish Cultural Institute in New York and iscp – International Studio & Curatorial Program thank you for brilliant..

26 likes, 1 comments1 week ago

Kuvataiteilija Karoliina Hellberg vastaa: ”Mietin sellaista kuin keskustelutilaisuuksien moninaistumista ja vakiintumista gallerioihin ja museoihin. Ainakin minulla on sellainen olo, että niitä on nykyään enemmän. Esimerkiksi Riisuttu -näyttelyn..

2 likes, 0 comments2 weeks ago