Taiteet

Taiteiden apuraha on tarkoitettu yksityishenkilöille, ryhmille ja yhteisöille kuvataiteeseen, musiikkiin, taideteollisuuteen ja –käsityöhön, valokuva- ja videotaiteeseen, arkkitehtuuriin sekä taidealojen tohtorintutkintoihin.

icon
Hakuaika: 1.-31.8.2017
Päätös: Lokakuu 2017

Apurahaa voi hakea Suomen kansalainen ja Suomessa asuva ulkomaalainen. Aikaisemmin säätiöltä saadusta apurahasta pitää tehdä käyttöselvitys, ennen kuin uutta apurahaa voi hakea.

Henkilökohtainen 12. kuukauden apuraha taiteelliseen työskentelyyn on enintään 24 000 euroa ja 6. kuukauden työskentelyyn enintään 12 000 euroa. Apuraha voi myös olla vapaamääräinen, eli hakija itse määrittelee työn keston ja haettavan summan. Hankkeeseen säätiö voi myöntää enintään 30 000 euron apurahan. Jos kyse on mittavammasta hankkeesta, lue lisää suuret kulttuurihankkeet.

Työskentelyyn voi sisällyttää kuluja, esimerkiksi materiaalit, aputyövoima tai ostopalvelut. Apurahansaajat vakuuttava Mela hyväksyy kuluiksi puolet saadusta apurahan määrästä. Rahoitusta sekä elinkustannuksiin että kuluihin haetaan samalla hakulomakkeella. Työryhmä voi hakea työskentelyapurahaa siten, että sen jäsenet jakavat apurahan keskenään. Yhteisöhakija voi esimerkiksi olla kulttuuriosuuskunta, taiteilija- tai kannatusyhdistys.

Säätiö voi myöntää rahoitusta työhön, joka aikaisintaan alkaa myöntövuoden lokakuussa. Apuraha on pääsääntöisesti tarkoitettu nostettavaksi myöntövuotta seuraavana vuonna ja tarkoitettu käytettäväksi kahden vuoden kuluessa sen myöntämisestä. Apuraha myönnetään kerrallaan yhdeksi vuodeksi.

Säätiö ei myönnä apurahaa samaan työhön kahtena peräkkäisenä vuonna.

Apurahan saaminen edellyttää, että apurahan saaja ei työskentele kokopäiväisesti muualla. Toista työskentelyapurahaa tai työttömyysetuuksia ei myöskään voi nauttia apurahakauden aikana. Apuraha kattaa työeläke- ja työtapaturmavakuutuksen sekä ryhmähenkivakuutuksen. Lisätietoja Melasta

Hakemukset arvioi säätiön jaostojen asiantuntijat, ja myönnettävistä apurahoista päättää Alfred Kordelinin hallitus. Säätiö ei julkaise hakemukset arvioivien asiantuntijoiden nimiä.

Jos haku on ajankohtainen, tutustu ensin hakijan ohjeisiin.

Taiteiden apurahat 2016

2068Hakemukset
98Myönnöt

APURAHOJEN JAKAUTUMINEN
39
Musiikki

19
Valokuva ja videotaide

20
Kuvataide

6
Tanssi

4
Taideteollisuus ja käsityö

4
Taiteenalojen tohtorintutkinnot

6
Arkkitehtuuri

Apuraha keskimäärin9 509 €
Yhteensä myönnettiin931 840 €
Kaikki myönnetyt apurahat
Apurahatyypit
Taiteiden apurahoja myönnetään seuraaviin tarkoituksiin
icon

Kuvataide
Apuraha taiteelliseen työskentelyyn, teosten valmistamiseen ja näyttelyiden järjestämiseen.

icon

Musiikki
Apuraha taiteelliseen työskentelyyn, musiikin säveltämiseen, musiikin esittämiseen ja tapahtumien valmistamiseen.

icon

Tanssi
Apuraha taiteelliseen työskentelyyn, teosten tai tapahtumien valmistamiseen ja teosten esittämiseen.

icon

Taideteollisuus ja –käsityö
Apuraha taiteellisen työskentelyyn, teosten tai tapahtumien valmistamiseen ja teosten esittämiseen.

icon

Arkkitehtuuri
Apuraha taiteelliseen työskentelyyn, julkaisujen tai näyttelyiden valmistamiseen.

icon

Taiteenalojen tohtorintutkinto
Apuraha esimerkiksi kuvataiteen, arkkitehtuurin tai musiikin tohtorintutkintoon.

Oletko hakemassa apurahaa?
Lue ohjeet apurahan hakijalle
Olemme myös Facebookissa

Alfred Kordelinin säätiö toivottaa sinulle nautinnollista kesää. Apurahahaku käynnistyy tiistaina 1. elokuuta, jolloin avautuu myös sähköinen hakupalvelu. Toimistomme on avoinna 29.6. asti ja suljettu 30.6- 31.7. välisenä aikana. Valokuva:..

2 likes, 0 comments1 month ago

Aurinkopäivä ja Kuutar Kuvanveistäjä Pekka Kauhaselta. Kultarannan puistossa tänä kesänä teoksia Suomen itsenäisyyden jokaiselta vuosikymmeneltä

5 likes, 0 comments1 month ago

Kordelinin säätiö yhdessä Tasavallan presidentin kanslia kanssa järjestää tänäkin kesänä Kultarannan puiston veistosnäyttelyn. Kiva kesän retkikohde, avoinna kesäperjantaisin

4 likes, 0 comments1 month ago