Tieteet

Apuraha on tarkoitettu yksityishenkilöille eri tieteenalojen väitöskirjatyöhön, väitöskirjan jälkeiseen tutkimukseen, tutkimusaiheeseen liittyvään kongressimatkaan tai tutkimusvierailuun. Apurahoja ei myönnetä perustutkintoihin, työryhmille eikä yhteisöille.

icon
Hakuaika: 1.-31.8.2017
Päätös: Lokakuu 2017

Työskentelyapurahaa voi hakea Suomen kansalainen tai Suomessa asuva ulkomaalainen pääsääntöisesti Suomessa tapahtuvaan työhön.  Työskentelyyn on mahdollista sisällyttää kuluja, esimerkiksi materiaalit, aputyövoima ja ostopalvelut. Apurahansaajat vakuuttava Mela hyväksyy kuluiksi puolet saadusta apurahasta. Samalla hakulomakkeella haetaan rahoitusta sekä elinkustannuksiin että kuluihin.

Säätiö voi myöntää rahoitusta työhön, joka aikaisintaan alkaa myöntövuoden lokakuussa. Apuraha on pääsääntöisesti tarkoitettu nostettavaksi myöntövuotta seuraavana vuonna ja tarkoitettu käytettäväksi kahden vuoden kuluessa sen myöntämisestä. Apuraha myönnetään kerrallaan yhdeksi vuodeksi.

Apurahan saaminen edellyttää, että henkilö ei työskentele kokopäiväisesti muualla, esimerkiksi tutkijakoulussa. Toista työskentelyapurahaa tai työttömyysetuuksia ei myöskään voi nauttia apurahakauden aikana. Apuraha kattaa työeläke- ja työtapaturmavakuutuksen sekä ryhmähenkivakuutuksen. Lisätietoja Melasta

Hakemukset arvioi säätiön jaostojen asiantuntijat, ja myönnettävistä apurahoista päättää Alfred Kordelinin hallitus. Säätiö ei julkaise hakemukset arvioivien asiantuntijoiden nimiä.

Jos haku on ajankohtainen, lue ensin ohjeet hakijalle.

Tieteiden apurahat 2016

1498Hakemukset
61Myönnöt

Apurahojen jakautuminen
39
Väitöskirjat

15
Väitöskirjan jälkeinen tutkimus

2
Konferenssimatkat

5
Tutkimusvierailut

Apuraha keskimäärin18 276 €
Yhteensä myönnettiin1 114 880 €
Kaikki myönnetyt apurahat
Apurahatyypit
Tieteiden apurahoja myönnetään seuraaviin tarkoituksiin
icon

Kokovuotinen apuraha väitöskirjatyöhön
Henkilökohtainen 12 kuukauden apuraha, enintään 24 000 euroa. Kokovuotinen apuraha on mahdollista erillisestä hakemuksesta myöntää myös toiseksi ja kolmanneksi vuodeksi.

icon

Puolen vuoden apuraha väitöskirjatyöhön
Henkilökohtainen 6 kuukauden apuraha, enintään 12 000 euroa.

icon

Kokovuotinen apuraha väitöskirjan jälkeiseen tutkimukseen
Henkilökohtainen 12 kuukauden apuraha väitöskirjan jälkeiseen tutkimukseen, enintään 28 000 euroa. Vähintään lukuvuoden
kestävään, työskentelyyn ulkomaisessa yliopistossa haetaan apurahaa Säätiöiden post doc –poolista.

icon

Kongressimatka
Henkilökontainen, tutkimusaiheeseen liittyvään kongressimatka esimerkiksi ulkomaiseen yliopistoon.

icon

Tutkimusvierailu
Henkilökontainen, tutkimusaiheeseen liittyvä vierailu esimerkiksi ulkomaiseen yliopistoon.

Oletko hakemassa apurahaa?
Lue ohjeet apurahan hakijalle
Olemme myös Facebookissa

“On suoranainen ihme, että Ristimäen kaltainen arkeologinen kohde löytyy näin läheltä Turun keskustaa” sanoo arkeologi Jaana Riikonen. Professori Jussi-Pekka Taavitsainen viittilöi vieressä. Säätiö rahoittaa Suomen vanhimman kirkon tutkimusta..

7 likes, 0 comments2 days ago

Taitelijaresidenssihaut huhtikuussa! New Yorkin residenssiin haet täyttämällä sähköisen apurahalomakkeen verkkopalvelussa ja Roomaan haku tapahtuu IRF-säätiön kautta. Lue ohjeet https://kordelin.fi/apurahat-2/new-yorkin-taiteilijaresidenssi/

10 likes, 0 comments5 days ago

0 likes, 0 comments1 week ago