100

Alfred Kordelinin
säätiö 1920–2020

Juhlavuoden tapahtumat

Muistitietokeruu apurahan hakijoille ja saajille 1.1.–31.12.2020

Joka vuosi tuhannet tutkijat, taiteilijat ja kulttuurintekijät hakevat apurahaa suomalaisilta apurahasäätiöiltä. Myönnetyillä apurahoilla tehdään ainutlaatuista työtä. Toisaalta monet joutuvat pettymään, sillä apurahoja on mahdollista myöntää vain murto-osalle hakijoista. Keräämme muistoja ja kokemuksia apurahojen hakemisestaja saamisesta. Kirjoitus voi koskea minkä tahansa suomalaisen säätiön apurahaa, ja apuraha voi olla miltä tahansa alalta. Säätiön nimeä ei tarvitse mainita.

Keruun järjestävät Alfred Kordelinin säätiö yhteistyössä Suomen Kirjallisuuden Seuran, Svenska Litteratursällskapetin, Suomen Kulttuurirahaston, Jenny ja Antti Wihurin rahaston sekä Svenska Kulturfondenin kanssa. Osallistumalla keruuseen jätät pysyvän jäljen kansakunnan muistiin.

Tutustu ja osallistu keruuseen: Keruuesite (pdf)

Juhlakonsertti Raumalla 18.4. ja Helsingissä 25.4.

Säätiön järjestämässä 100-vuotiskonserttijuhlassa kerrotaan seitsemän, Kordelinin säätiön tukeman säveltäjän tarina. Konsertissa kuullaan säätiön apurahalla työskennelleiden, tunnettujen säveltäjien kuten Helvi Leiviskän, Leevi Madetojan ja Aarre Merikannon teoksia. Musiikin lisäksi tarinoihin näiden säveltäjien ja heidän musiikkinsa takana johdattelee säveltäjä Tapani Länsiö. Konsertit pidetään Raumalla 18. huhtikuuta ja Helsingissä 25. huhtikuuta.

Kultarannan veistopuistonäyttely 16.6. – 30.8.2020

Naantalin Kultarannan veistospuiston kolmivuotiskauden (2020-2022) teemana on luonto. Tulevana kesänä puistossa on esillä eläinaiheisia töitä.  Veistospuistonäyttely toteutetaan yhtistyössä Tasavallan Presidentin Kanslian kanssa ja se on avoinna yleisölle 16.6. – 30.8.2020. Lue lisää Kultarannan näyttelyistä täältä.

”Pitkän työn takana” – tietokirja 100-vuotiaasta säätiöstä

Kirjailija Mika Waltari sai vuonna 1935 Alfred Kordelinin säätiön apurahan uuden novellikokoelman ja romaanin kirjoittamiseen, jonka hän arveli olevan vielä “pitkän työn takana”. 100-vuotiaan säätiön synty, toiminta ja Suomen muutoksen kuvaus (Otava). Ilmestyy syyskuussa.