UKK | Suuret kulttuurihankkeet 2024

Mikä on suuri kulttuurihanke; miten sitä voisi luonnehtia?

Suuri kulttuurihanke on kauaskantoinen, sen vaikutukset ulottuvat pitkälle ja leviävät laajalle yhteiskuntaan. Säätiörahoituksella on yhteisön toimintaan ja sen toimijoille selkeä lisäarvo. Säätiön rahoituksen vaikutukset hankkeelle/toiminnalle kyetään osoittamaan. Suuri kulttuurihanke voi olla lähtökohdiltaan paikallinen, mutta edellisten reunaehtojen tulee tässäkin tapauksessa täyttyä.

Tutustu arviointikriteereihin tästä.

Onko Alfred Kordelinin säätiö määritellyt minimin omarahoitusosuudelle?

Selkeästi määritelty omarahoitusosuus kertoo yhteisön omasta sitoutumisesta hankkeeseen. Säätiö ei ole määritellyt minimiä omarahoitusosuudelle.

Mitä tapahtuu, kun säätiörahoitus päättyy?

Suuntaa hetkeksi katseesi muutaman vuoden päähän: Kun hanke päättyy, niin mitä on saavutettu ja miksi se on tärkeää? Tarvitseeko toiminta jatkorahoitusta ja miten se järjestetään? Kuka tulee jatkossa vastaamaan toiminnasta? Valmistaudu vastaamaan näihin kysymyksiin jo hakuvaiheessa.

Voiko juuri perustettu yhdistys hakea apurahaa?

Vasta perustettu yhdistys voi hakea apurahaa. Jos hakuhetkellä käytettävissäsi ei ole tilintarkastajien vahvistamaa toimintakertomusta ja tilinpäätöstä, liitä mukaan muu kattava, vapaamuotoinen selvitys yhteisösi taloudesta ja toiminnasta.

Minkä muotoinen on pakollinen liite ”kiinnostuksenilmaus hankkeeseen osallistuvilta yhteistyökumppaneilta”?

Kiinnostuksenilmauksella vahvistat, että hakemuksessa mainitsemasi yhteistyökumppanit sitoutuvat hankkeeseen. Jos kumppaneita on useampi, liitä kaikki kiinnostuksenilmaukset yhteen liitetiedostoon (pdf). Dokumentin sisältömuoto on vapaa (esimerkiksi sähköpostiviesti).

Minkälainen on hyvä työsuunnitelma?

Varmista, että vastaat työsuunnitelmassa suuret kulttuurihankkeet -arviointikriteereihin. Käytä aikaa peruskysymysten pohtimiseen kuten: miksi hanke tehdään, mitä lisäarvoa toiminta tuottaa, kuka/ketkä siitä hyötyvät ja miten toiminta säteilee ympäristöön. Työsuunnitelma on pituudeltaan noin viiden sivun mittainen. Käytä selkeää yleiskieltä.

Voiko ulkomainen yliopisto hakea apurahaa, kun kyseessä on yhteistyö suomalaisen ja ulkomaalaisen yliopiston välillä?

Suosittelemme, että hakijana toimii suomalainen yliopisto, silloin kun kyseessä on ulkomaalaisen ja suomalaisen yliopiston yhteistyö.

 

Usein kysytyt tekniset kysymykset

 

En saa HAkemusta lähetettyä. PaLvelu ilmoittaa, että minulta puuttuu liite.

Hakemuksen lähettäminen edellyttää, että olet liittänyt Liitteet-välilehdellä mukaan kaikki hakemuksessasi vaadittavat pakolliset liitteet. Tarkista, että kaikki liitteet ovat mukana ja olet valinnut kullekin liitteeelle liitteen yllä olevasta valikosta sitä kuvaavan liitetyypin.

Minulla ei ole Tarvittavaa liitettä hakuaikana. VoiKO Liitteen TOIMITTaa myöhemmin?

Ei voi. Säätiö edellyttää, että hakijalla on hakuvaiheessa osoittaa hakemukseen vaadittavat liitteet.

Lähetin hakemukseni jo, mutta huomasin siinä virheen. Voinko muokata hakemusta vielä?

Hakemusta voi muokata, kun hakemuksen tila on ”Kesken”. Hakuajan sisällä hakemuksen lähetyksen voi peruuttaa ja hakemuksen voi palauttaa muokattavaksi avaamalla lähetetyn hakemuksen ja painamalla ”Peruuta hakemuksen lähetys Alfred Kordelinin säätiölle”. Hakemuksen tiedot eivät katoa, vaikka hakemuksen lähetyksen peruuttaa. Tee haluamasi muutokset, muista tallentaa ja lähetä hakemus uudelleen. Hakemus on lähetetty, kun sen tila on hakemuslistassa ”Lähetetty”.

En pysty tallentamaan liitteitä tai muutoksia hakulomakkeeseen.

Tarkista, että hakemuksesi tila on ”Kesken”. Vain keskeneräistä hakemusta voi muokata. Jos olet vahingossa lähettänyt hakemuksesi, voit peruuttaa lähetyksen kohdan 4. ohjeilla. Huomaathan, että hakemusta voi muokata vain hakuaikana.