Alfred Kordelinin palkinto

Palkintokriteerit

Alfred Kordelinin säätiö palkitsee tulevaisuuden tekijöitä, jotka toiminnallaan tieteen, kulttuurin sekä kansalaisyhteiskunnan alueilla ovat luoneet edellytyksiä vahvempaan, monimuotoisempaan ja kestävämpään yhteiskuntaan ja sitä kautta parempaan tulevaisuuteen.

Etsimme tekijöitä, jotka inspiroivat meitä kaikkia löytämään paikkamme rakentavana osana suomalaista yhteiskuntaa ja globaalia yhteisöä.

Alfred Kordelinin palkinnon arvo on 50 000 euroa. Palkintoja myönnetään vuosittain kahdesta kolmeen kappaletta.

Säätiö jakoi ensimmäiset kunniapalkinnot vuonna 1923. Tuolloin palkittiin 100 000 markan arvoisella huomionosoituksella säveltäjämestari Jean Sibelius. Tutustu palkinnonsaajiin vuosina 1923-2020.

Kuka voi ehdottaa?

Alfred Kordelinin säätiö on kutsunut suomalaiset yliopistot, taiteilija- ja kulttuurijärjestöt sekä muita toimijoita, yhteensä 80 tahoa, ehdottamaan palkinnonsaajia.

Kenelle Alfred Kordelinin palkinto?

Alfred Kordelinin palkinto voidaan myöntää yksityishenkilölle, työryhmälle tai yhteisölle, jonka ehdottamisesta vastaa jokin kutsutuista tahoista.

Ehdokasasettelu alkaa 15. toukokuuta ja päättyy 15. kesäkuuta 2021.
Ehdokasasettelu on päättynyt. Lämmin kiitos kaikille palkintoehdotuksen jättäneille.

Päätöksenteko ja julkistaminen

Palkintotoimikuntaan kuuluu kuusi jäsentä ja se valitaan vuosittain. Toimikunta tekee ehdotuksen vuoden 2021 Alfred Kordelinin palkintojen saajista ja esittelee sen säätiön hallitukselle. Hallitus päättää palkintojensaajista kuultuaan toimikunnan esityksen.

Palkinnot julkistetaan 6.marraskuuta 2021.

Lisätiedot ja yhteydenotot

toimitusjohtaja Erik Båsk
erik.bask@kordelin.fi