Alfred Kordelinin palkinto

Palkintokriteerit

Alfred Kordelinin säätiö palkitsee tekijöitä, jotka toiminnallaan tieteen, kulttuurin sekä kansalaisyhteiskunnan alueilla ovat luoneet edellytyksiä vahvempaan, monimuotoisempaan ja kestävämpään yhteiskuntaan ja sitä kautta parempaan tulevaisuuteen.

Etsimme tekijöitä, jotka inspiroivat meitä kaikkia löytämään paikkamme rakentavana osana suomalaista yhteiskuntaa ja globaalia yhteisöä.

Alfred Kordelinin palkinnon arvo on 50 000 euroa. Palkintoja myönnetään vuosittain kahdesta kolmeen kappaletta.

Säätiö jakoi ensimmäiset kunniapalkinnot vuonna 1923. Tuolloin palkittiin 100 000 markan arvoisella huomionosoituksella säveltäjämestari Jean Sibelius. Tutustu palkinnonsaajiin aiemmilta vuosilta.

Ehdokasasettelu

Ehdokasasettelu päättyi 31.5.2023.

Palkinnon ehdottaminen ja ehdottajatahot

Alfred Kordelinin palkinto voidaan myöntää yksityishenkilölle, työryhmälle tai yhteisölle, jonka ehdottamisesta vastaa jokin kutsutuista tahoista. Alfred Kordelinin palkinnon saajia voivat ehdottaa seuraavat tahot:

 

Päätöksenteko ja julkistaminen

Palkintotoimikuntaan kuuluu kuusi jäsentä ja se valitaan vuosittain. Toimikunta tekee ehdotuksen vuoden 2023 Alfred Kordelinin palkintojen saajista ja esittelee sen säätiön hallitukselle. Hallitus päättää palkintojensaajista kuultuaan toimikunnan esityksen.

Vuoden 2023 palkinnot julkistetaan 6. marraskuuta 2023.

Lisätiedot ja yhteydenotot

toimitusjohtaja Erik Båsk
erik.bask@kordelin.fi