Alfred Kordelinin säätiö

Säätiön tarkoituksena on suomalaisen tieteen, kirjallisuuden, taiteen ja kansanvalistuksen edistäminen ja kannattaminen.

Vuonna 1918 perustettu Alfred Kordelinin Yleinen Edistys- ja Sivistysrahasto sr on yksi Suomen vanhimmista suomenkielisistä säätiöistä. Säätiön tarkoituksena on suomalaisen tieteen, kirjallisuuden, taiteen ja kansanvalistuksen edistäminen ja kannattaminen. Alfred Kordelinin säätiö on vuodesta 1920 yhtäjaksoisesti tukenut apurahoin ja palkinnoin suomalaista tiedettä, kirjallisuutta, taidetta ja kansanvalistusta.

Säätiön hallituksen puheenjohtajana toimii KTT Mikko Kosonen ja toimitusjohtajana VTM Erik Båsk. Säätiön hallintoelimiä ovat hallitus, toimitusjohtaja, talousvaliokunta sekä tieteen, kirjallisuuden, taiteen ja kansanvalistuksen jaostot. Jaostojen asiantuntijat arvioivat päärahastoon tulevat hakemukset ja tekevät esitykset apurahojen saajista. Apurahan saajista päättää säätiön hallitus.

Tilintarkastajat
Tilintarkastusyhteisö PricewaterhouseCoopers Oy ja päävastuullisena tilintarkastajana KHT Jaana Salmi.

Y-tunnus
Säätiön Y-tunnus: 0221091-7.

 

Talousvaliokunta

Säätiön talousvaliokunnan jäseniä ovat Mikko Kosonen, Topi Piela, Ari Kohonen, Ulla Malinen ja Erkka Valkila.

Jaostot

Säätiöllä on neljä jaostoa, joihin jäseniä nimittävät säätiön säännöissä olevat taustayhteisöt. Tieteen jaostoon nimittävät jäseniä  Suomalainen Tiedeakatemia matemaattis-luonnontieteelliseltä osastoltaan yhden sekä humanistiselta osastoltaan yhden, Taloustieteellinen yhdistys, Suomalais-Ugrilainen Seura ja Aalto-yliopisto jokainen yhden jäsenen ja yhden varajäsenen. Kirjallisuuden jaostoon nimeävät jäseniä Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Suomen Kirjailijaliitto, Näyttelijäliitto – Skådespelarförbund ja Suomalainen Tiedeakatemia jokainen yhden jäsenen ja yhden varajäsenen.

Taiteen jaostoon nimeävät jäseniä Suomen Arkkitehtiliitto, Suomalainen Tiedeakatemia, Suomen Taideakatemian säätiö, Suomen Taiteilijaseura ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia jokainen yhden jäsenen ja yhden varajäsenen. Kansanvalistuksen jaostoon nimeävät jäseniä Suomen Journalistiliitto, Kansalaisopistojen liitto KoL, Kansanvalistusseura, Osuustoimintakeskus Pellervo, Suomalainen Tiedeakatemia, Suomen Kansanopistoyhdistys jokainen yhden jäsenen ja yhden varajäsenen.

Tutustu myös

Alfred Kordelinin säätiön vuosikertomukset vuodesta 2013.