/ Ajankohtaista

Apurahaa haki elokuussa yli 3000 yksityishenkilöä ja yhteisöä

Alfred Kordelinin säätiön päähaku päättyi maanantaina 15. elokuuta 2022 klo 24.00 Suomen aikaa. Hakijamäärä nousi 1,7 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Apurahahakemuksia jätettiin tänä vuonna 3 111 ja viime vuonna 3 059 kappaletta.

Aloittain tarkasteltuna eniten apurahoja haettiin kulttuurissa kuvataiteisiin, kaunokirjallisuuteen, ja musiikkiin. Tieteessä säätiö rahoittaa väitöskirjatöitään viimeisteleviä ja post doc -tutkimustaan käynnistäviä tutkijoita. Eniten hakijoita oli lääke- ja terveystieteessä, yhteiskuntatieteissä  ja historiatieteissä. Suosituimmat alat olivat sekä kulttuurissa että tieteessä samat myös viime vuonna.

Apurahahakemusten arviointi käynnistyy elokuussa. Tieteen ja kulttuurin apurahahakemusten arvioijat kokoontuvat lokakuun puolivälissä tekemään esityksen myönnettävistä apurahoista säätiön hallitukselle, joka päättää apurahoista. Kerromme hakijoille päätöksistä viimeistään marraskuun alussa.

Ohjaajan lausunto viimeistään 22.8.Tieteessä työn ohjaajan lausunto sekä tutkintotodistus/väittelylupa on toimitettava viimeistään 22.8.2022 mennessä. Lausunnon toimittaa hakijan pyynnöstä työn ohjaaja/muu työtä tunteva henkilö lausuntojen verkkopalveluun.

LisätiedotMarita Seitsalo
puhelin 050 4330655
marita.seitsalo@kordelin.fi

Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen säätiö, joka tukee tiedettä ja kulttuuria. Säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä apurahoja ja palkintoja tutkijoille, taiteilijoille ja kulttuurin kentällä toimiville yksityishenkilöille ja yhteisöille vuosittain noin 5 MEUR.