/ Ajankohtaista

Kultarannan veistosnäyttely avautuu 8. kesäkuuta

Tänä vuonna Kultarannan puistossa esillä on veistosnäyttely Luonnonmuotoja, jonka säätiö järjestää yhteistyössä tasavallan presidentin kanslian kanssa. Näyttely on avoinna 8.6. – 21.8.2022 ja se esittelee kasvikunnasta, kasvien ja hedelmien muodoista sekä luonnonmateriaalien käytöstä inspiraatiota saaneita teoksia. Viime vuonna järjestetyn Kohtaamisia-veistosnäyttelyn aiheena olivat eläinhahmot viime vuosisadan alkupuolelta nykypäivään.

Kultarannan muotopuutarhaan on mahdollisuus tutustua kesäisin Naantalin matkailun järjestämillä opastetuilla, maksullisilla kierroksilla. Kultarannan puistoon on vapaa pääsy perjantaisin kello 18–20 ajalla 6.5.–26.8.2022.. Lisätietoa opastetuista kierroksista ja poikkeuksista aukioloaikoihin löytyy Naantalin matkailun verkkosivuilta.

Naantalissa Luonnonmaan saaressa sijaitseva Kultaranta on ollut Suomen tasavallan presidentin kesävirka-asuntona vuodesta 1922. Kultarannan päärakennuksen, vuonna 1916 valmistuneen graniittilinnan rakennutti maanviljelysneuvos Alfred Kordelin, ja sen on suunnittelut arkkitehti Lars Sonck. Kultarannan huvilatilaan kuuluu laaja puistoalue sekä hyötypuutarha, jossa viljellään kukkia ja vihanneksia.

Lisätiedot
Marita Seitsalo
yhteyspäällikkö
Alfred Kordelinin säätiö
050 4330655
marita.seitsalo@kordelin.fi