/ Ajankohtaista

Hakijamäärä laski elokuun päähaussa

Alfred Kordelinin säätiön päähaku päättyi sunnuntaina 15. elokuuta 2021 klo 24:00 Suomen aikaa. Hakijamäärä laski yhdeksän prosenttia viime vuoteen verrattuna. Apurahahakemuksia jätettiin tänä vuonna 3 059 ja viime vuonna 3 346 kappaletta.

Aloittain tarkasteltuna eniten apurahoja haettiin kuvataiteisiin (617 kpl), kaunokirjallisuuteen (439 kpl) ja musiikkiin (346 kpl). Säätiö rahoittaa väitöskirjatöitään viimeisteleviä ja post doc -tutkimustaan käynnistäviä tutkijoita. Eniten hakijoita oli lääke- ja terveystieteessä (123 kpl), yhteiskuntatieteissä (80 kpl) ja historiatieteissä (55 kpl). Suosituimmat alat olivat sekä taiteessa että tieteessä samat myös viime vuonna.

Apurahahakemusten arviointi käynnistyy elokuussa. Tieteen, kirjallisuuden, taiteen ja kansanvalistuksen apurahahakemusten arvioijat kokoontuvat lokakuun puolivälissä tekemään esityksen myönnettävistä apurahoista säätiön hallitukselle, joka päättää apurahoista. Kerromme hakijoille päätöksistä viimeistään marraskuun alussa.

Lue lisää netistä: Näin hakemuksesi etenee

Ohjaajan lausunto viimeistään 22.8.Tieteessä työn ohjaajan lausunto sekä tutkintotodistus/väittelylupa on toimitettava viimeistään 22.8.2021 mennessä verkkopalvelussamme.

Muualta saadun apurahan ilmoittaminen säätiölle Muualta saadun apurahan voi ilmoittaa hakupalvelussa 30.9.2021 asti.

LisätiedotMarita Seitsalo
puhelin 050 4330655
marita.seitsalo@kordelin.fi

Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen säätiö, joka tukee tiedettä ja kulttuuria. Säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä apurahoja ja palkintoja tutkijoille, taiteilijoille ja kulttuurin kentällä toimiville yksityishenkilöille, työryhmille ja yhdistyksille vuosittain noin 5 MEUR.