/ Ajankohtaista

Elokuun apurahahaku ja toimiston aukioloajat

Apurahat tieteeseen, taiteeseen, kirjallisuuteen ja kansanvalistukseen yksityishenkilöille, työryhmille ja yhteisöille.

Alfred Kordelinin säätiön elokuun haku käynnistyy sunnuntaina 1. elokuuta 2021 ja päättyy sunnuntaina 15. elokuuta 2021 klo 24 Suomen aikaa. Hakemuslomake aukeaa täytettäväksi 1.8 apurahojen verkkopalvelussa ja sulkeutuu 15.8.2021 klo 24 Suomen aikaa. Tutustu hakuohjeisiin ja kriteereihin jo etukäteen. Esimerkiksi liitteitä voi  hakemukseen jo nyt. Tarkista kunkin alan vaadittavat liitteet ja lisätiedot: www.kordelin.fi/apurahat

Säätiö myöntää ensisijaisesti henkilökohtaisia 12. ja 6. kuukauden mittaisia 24 000 ja 12 000 euron suuruisia työskentelyapurahoja tieteeseen, kirjallisuuteen, taiteeseen ja kansanvalistukseen. Työryhmille ja yhteisöille voidaan myöntää enintään vuoden mittaisia ja enintään 30 000 suuruisia hankeapurahoja.

Tieteet – Apurahoja väitöskirjan viimeistelyyn ja aloittaville post doc -tutkijoille

Apuraha on tarkoitettu yksityishenkilöille eri tieteenalojen väitöskirjatöiden loppu- ja viimeistelyvaiheeseen, aloittaville post doc-tutkijoille sekä tutkimusaiheeseen liittyvään kongressimatkaan tai tutkimusvierailuun. Apurahoja ei myönnetä perustutkintoihin, työryhmille tai yhteisöille. Lue lisää: Elokuun haku | Tieteet

Huom! Väitöskirjatöihin ja post doc-tutkimuksen hakemuksiin liittyvien lausuntojen, väittelylupien sekä tutkintotodistusten määräpäivä on viikko hakuajan päättymisen jälkeen, sunnuntai 22.8 klo 24 Suomen aikaa. Informoi ohjaajaasi aikaistuneesta päivästä jo nyt, jos tarvitset hakemukseesi lausunnon työsi etenemisestä.

Kirjallisuus

Apuraha on tarkoitettu kaunokirjallisuuteen, näyttämötaiteeseen ja kirjallisuuden suomentamiseen. Työryhmille ja yhteisöille voidaan myöntää hankeapurahoja.
Lue lisää: Elokuun haku | Kirjallisuus

Taide

Apuraha on tarkoitettu taiteelliseen työskentelyyn kuvataiteeseen, musiikkiin, taideteollisuuteen ja –käsityöhön, valokuva- ja videotaiteeseen, tanssiin,  arkkitehtuuriin sekä taiteenalojen tohtorintutkintoihin. Työryhmille ja yhteisöille voidaan myöntää hankeapurahoja. Lue lisää: Elokuun haku | Taiteet

Kansanvalistus

Apuraha on tarkoitettu tutkitun ja asiantuntijuuteen perustuvan tiedon tuottamiseen suurelle yleisölle tietokirjallisuuteen, joukkoviestintään ja elinikäisen oppimisen tietojen ja avaintaitojen edistämiseen. Työryhmille ja yhteisöille voidaan myöntää hankeapurahoja.
Lue lisää: Elokuun haku | Kansanvalistus

Tarkemmat ohjeet, kriteerit sekä tietoa hakemisesta ja hakemusten liitteistä löydät Apurahat -osiosta.

Kysymyksiä & vastauksia -osiosta löydät vastauksen useimpiin apurahan hakemiseen ja käyttöön liittyviin kysymyksiin. Säätiön aiemmin myöntämiin apurahoihin voit tutustua verkkosivuillamme Myönnetyt apurahat -osiossa.

Toimiston aukiolo

Säätiön toimisto on suljettu 1.-31.7.2021 välisenä aikana. Palvelemme apurahansaajia ja -hakijoita jälleen normaalisti sähköpostitse ja puhelimitse maanantaina 2. elokuuta alkaen arkisin klo 9-16. Muista tehdä heinä- ja elokuun maksatuspyynnöt 22.6 mennessä apurahapalveluun. Käsittelemme maksatuspyyntöjä tämän jälkeen seuraavan kerran elokuussa.

Apurahan käyttöön liittyvät muutospyynnöt, todistukset ja muut vastaavat asiat käsittelemme normaalisti juhannukseen 24.6 asti. Tämän jälkeen saapuneet pyynnöt ja kysymykset käsittelemme 2. elokuuta alkaen. Säätiön toimisto toivottaa mukavaa ja lämmintä kesää!

 


Lisätiedot

Alfred Kordelinin säätiön toimisto
toimisto@kordelin.fi
puhelin: 050 439 3661