Apurahan hakijalle

Alfred Kordelinin säätiö myöntää apurahoja yksityishenkilöille, työryhmille ja yhteisöille tieteeseen ja kulttuuriin. Hakuajat ovat vuosittain elo- ja tammikuussa.

Elokuun haku
Säätiö myöntää ensisijaisesti 12. ja 6. kuukauden mittaisia henkilökohtaisia 24 000 ja 12 000 euron suuruisia työskentelyapurahoja tieteeseen, kirjallisuuteen, taiteeseen ja kansanvalistukseen. Työryhmille ja yhteisöille voidaan myöntää hankeapurahoja (poislukien tiede, jossa apurahat tarkoitettu vain yksityishenkilöille). Hankeapuraha voi enintään olla 30 000 euroa enintään 12 kuukaudeksi. Lue lisää:
Tiede
Kirjallisuus
Taide
Kansanvalistus

Tammikuun suuret kulttuurihankkeet -haku
Apuraha on tarkoitettu yhteisöille ja rekisteröidyille yhdistyksille sekä yrityksille monialaisiin hankkeisiin enintään kolmeksi vuodeksi. Suuret kulttuurihankkeet -apurahan suuruus on noin 100 000 euroa vuodessa.

Lue lisää suuret kulttuurihankkeet

Kaupunki- ja kohderahastot tammikuussa
Säätiön kaupunkirahastoista yksityishenkilöille, työryhmille ja yhteisöille myönnettävillä apurahoilla tuetaan paikallista kulttuuria. Apurahat vaihtelevat muutamista sadoista euroista muutamiin tuhansiin euroihin.

Kohderahastoista myönnetään apurahoja kemian, lasten sydänsairauksien sekä viron ja muiden suomalais-ugrilaisten kielten tutkimukseen. Lisäksi rahastoista myönnetään palkintoja nuorisoliikuntaan ja suomalaiseen ruokakulttuuriin. Apurahat vaihtelevat muutamista sadoista euroista muutamiin tuhansiin euroihin.

Lue lisää mihin tarkoituksiin säätiö myöntää apurahoja:
Kaupunki- ja kohderahastot

Kuka voi hakea

Apurahat on tarkoitettu suomalaisille ja Suomessa asuville ulkomaalaisille – yksityishenkilöille, työryhmille ja yhteisöille. Tutkimukseen tarkoitettuja apurahoja voivat hakea ainoastaan yksityishenkilöt. Uutta apurahaa on mahdollista hakea vasta sen jälkeen, kun käyttöselvitys aiemmin säätiöltä saadusta apurahasta on sähköisesti toimitettu säätiöön.

Arviointiperusteet

Apuraha voidaan myöntää, jos työ täyttää säätiön säännöissä mainitun tarkoituksen:
suomalaiskansalliselle kulttuurityölle on suotava tukea sen sisälliseksi voimistumiseksi ja syventämiseksi tai suomalaisuuden edustamiseksi muiden kansojen piirissä. Hakijalla on mahdollisuus saada apuraha, jos apurahalla aikaansaatava työ täyttää edellä mainitun ehdon ja hakijalla on aikaisemman näytön perusteella edellytykset toteuttaa esittämänsä suunnitelma.

Arviointiperusteet on tarkemmin avattu hakualojen yhteydessä.

Apuraha ja ansiotyö

Päätoimiseen työskentelyyn myönnettävä apuraha edellyttää, että henkilö ei työskentele kokopäiväisesti muualla, esimerkiksi tutkijakoulussa. Toista työskentelyapurahaa tai työttömyysetuuksia ei myöskään voi nauttia apurahakauden aikana. Apurahakaudella voi kuitenkin olla palkkatyössä enintään 25% työajasta. Apurahalla tehtävän työn ohella voi siis tehdä satunnaisia tai säännöllisiä tuntitöitä. Tällä ei ole vaikutusta apurahakauden pituuteen.

Mille ajalle?

Pääsääntö on, että apuraha on käytettävä kahden vuoden kuluessa sen myöntämisestä.

Elokuun haku
Apuraha on tarkoitettu työhön, joka tehdään myöntöä seuraavana kalenterivuonna. Apurahaa ei myönnetä hankkeeseen tai tapahtumaan, joka on toteutettu ennen kuin apurahapäätös on lokakuussa tehty tai kuluihin, jotka ovat syntyneet ennen apurahapäätöstä.

Tammikuun suuret kulttuurihankkeet -haku
Apuraha on tarkoitettu työhön, joka käynnistetään apurahan myöntövuonna. Apurahaa ei myönnetä hankkeeseen tai tapahtumaan, joka on toteutettu ennen kuin apurahapäätös on maaliskuussa tehty tai kuluihin, jotka ovat syntyneet ennen apurahapäätöstä.

Kaupunki- ja kohderahastot
Apuraha on tarkoitettu työhön, joka käynnistetään apurahan myöntövuonna. Apurahaa ei myönnetä hankkeeseen tai tapahtumaan, joka on toteutettu ennen kuin apurahapäätös on maaliskuussa tehty tai kuluihin, jotka ovat syntyneet ennen apurahapäätöstä.

Milloin päätökset

  • Elokuun haku | tieto hakijoille lokakuun lopussa
  • Kaupunki- ja kohderahastot | tieto hakijoille maaliskuussa
  • Suuret kulttuurihankkeet | tieto hakijoille maaliskuussa.

    Tietosuojaseloste (pdf)

icon
Oletko valmis kirjoittamaan loistavan hakemuksen?

Hae apurahaa apurahojen verkkopalvelussa. Sitä ennen onhan

  • hakuaika ja hakukriteerit selvillä
  • hakijan ohjeet sekä kysymyksiä ja vastauksia -osiot luettu
  • miksi, mihin tarkoitukseen ja millainen lopputulos kirkkaana mielessä
  • Valmista on! Siirry kirjoittamaan loistava hakemus
Apurahojen verkkopalveluun
Hakuprosessi
1

Tarkista hakukelpoisuus ja hakuaika. Hakuajat ovat elo- ja tammikuussa.

2

Varaa riittävästi aikaa. Tutustu ohjeisiin ja varaa riittävästi aikaa hakemuksen kirjoittamiseen, kustannusarvion tekemiseen ja liitteiden kokoamiseen.

3

Kirjaudu apurahojen verkkopalveluun. Ota käyttäjätunnus ja salasana talteen.

4

Tee loistava hakemus. Asiantuntijat lukevat satoja hakemuksia. Varmista, että hän ymmärtää mihin haet apurahaa ja millaista lopputulosta työlläsi  tavoittelet. Miksi säätiön kannattaa tukea juuri sinun työskentelyäsi? Kirjoita tärkeimmät asiat ensin ja tavoittele konkretiaa. Älä jaarittele.

5

Tarkista hakemuksen sisältö ja kieliasu. Kirjoitatithan ytimekkäästi? Selviääkö työn tavoite? Ovathan tarvittavat liitteet mukana?

6

Lähetä hakemus liitteineen hakuajan puitteissa.