Apurahan hakijalle

Säätiö myöntää ensisijaisesti henkilökohtaisia työskentelyapurahoja tieteeseen, kirjallisuuteen, taiteeseen ja kansanvalistukseen. Työryhmälle ja yhteisöille voidaan myöntää hankeapurahoja. Hankeapuraha voi enintään olla 30 000 euroa.

hakuaika

Elokuun päähaku on 1.-31.8.2017. Hakemus liitteineen on oltava toimitettuna apurahojen verkkopalvelun kautta viimeistään 31.8. klo 24:00 Suomen aikaa.

KUKA VOI HAKEA?

Apurahaa voivat hakea suomalaiset tai Suomessa asuvat yksityishenkilöt sekä työryhmät ja yhteisöt. Tieteissä vain yksityishenkilö voi hakea. Uutta apurahaa voi hakea vasta sen jälkeen kun käyttöselvitys aiemmin säätiöltä saadusta apurahasta on sähköisesti toimitettu säätiöön.

mihin tarkoitukseen?

Elokuun päähaussa apurahaa haetaan tiettyyn käyttötarkoitukseen kuten esimerkiksi väitöskirjatyöhön, taiteelliseen työskentelyyn tai tapahtuman järjestämiseen. Käyttötarkoitukset on avattu aloittain tieteissä, kirjallisuudessa, taiteissa ja kansanvalistuksessa.

arviointiperusteet

Apuraha voidaan myöntää, jos työ täyttää säätiön säännöissä mainitun tarkoituksen:
suomalaiskansalliselle kulttuurityölle on suotava tukea sen sisälliseksi voimistumiseksi ja syventämiseksi tai suomalaisuuden edustamiseksi muiden kansojen piirissä. Hakijalla on mahdollisuus saada apuraha, jos apurahalla aikaansaatava työ täyttää edellä mainitun ehdon ja hakijalla on aikaisemman näytön perusteella edellytykset toteuttaa esittämänsä suunnitelma.

Tieteen apurahahakemuksia arvioidessaan asiantuntijamme kiinnittävät huomiota aiheen merkittävyyteen sekä tutkimussuunnitelman laatuun, sisältöön ja toteuttamiskelpoisuuteen. Lisäksi huomioidaan hakijan aktiivisuus tieteenalalla, esimerkiksi muu kuin väitöskirjaan sisältyvä julkaisutoiminta ja osallistuminen kansainvälisiin kongresseihin.

Kirjallisuuden, taiteen ja kansanvalistuksen apurahahakemuksia arvioidessaan asiantuntijat kiinnittävät huomiota hakijan aikaisempiin ansioihin, työlle asetettuihin tavoitteisiin ja tavoiteltavaan lopputulokseen. Työryhmän/yhteisön apurahahakemuksessa talousarvio on laadittu huolellisesti ja siinä kerrotaan mikä on hankkeen omarahoitusosuus.

APURAHAN suuruus, päähaku

Tieteen apurahat
  • Kokovuotinen apuraha väitöskirjatyöhön on enintään 24 000 euroa. Kokovuotinen apuraha on mahdollista myöntää erillisistä hakemuksista toiseksi ja kolmanneksi vuodeksi. Apurahaa ei myönnetä väitöskirjatyötään aloittavalle.
  • Puolivuotinen apuraha väitöskirjatyöhön enintään 12 000 euroa.
  • Kokovuotinen apuraha väitöskirjan jälkeiseen tutkimukseen enintään 28 000 euroa.

Apuraha tutkimusvierailuun tai kongressimatkaan on vapaamääräinen
eli hakija itse määrittää sekä keston että haettavan apurahan suuruuden.

Taiteen, kirjallisuuden ja kansanvalistuksen apurahat
  • Henkilökohtainen 12. kuukauden työskentelyapuraha enintään 24 000 euroa
  • Henkilökohtainen apuraha voi myös olla vapaamääräinen, eli hakija itse määrittelee työn keston ja haettavan summan.
  • Hankkeeseen säätiö voi myöntää enintään 12 kuukaudeksi 30 000 euron apurahan. Jos kyse on mittavammasta hankkeesta, lue lisää suuret kulttuurihankkeet.

apuraha ja Ansiotyö

Päätoimiseen työskentelyyn myönnettävä apuraha edellyttää vapautta ansiotyöstä. Tällaisen apurahan kanssa ei voi samanaikaisesti nauttia vastaavaa rahoitusta, esimerkiksi toista työskentelyapurahaa tai palkkaa tai aikuiskoulutustukea tai työttömyyskorvausta. Päätoimiseen työskentelyyn tarkoitettua apurahaa ei myöskään voida myöntää, jos henkilö on palkallisessa tohtorinkoulutettavan tehtävässä. Apurahakaudella voi kuitenkin olla palkkatyössä enintään 25% työajasta. Apurahalla tehtävän työn ohella voi siis tehdä satunnaisia tai säännöllisiä tuntitöitä. Tällä ei ole vaikutusta apurahakauden pituuteen.

Mille ajalle?

Pääsääntö on, että apuraha on tarkoitettu työhön, joka tehdään myöntöä seuraavana kalenterivuonna. Työ voi aikaisintaan alkaa myöntövuoden lokakuussa. Apuraha on pääsääntöisesti tarkoitettu nostettavaksi myöntöä seuraavana kalenterivuonna, ja käytettäväksi kahden vuoden kuluessa sen myöntämisestä.  Tämä koskee myös tutkimusvierailuja ja kongressimatkoja. Apuraha myönnetään kerrallaan yhdeksi vuodeksi.

MILLOIN PÄÄTÖKSET?

 • Päärahaston haku on vuosittain elokuussa, päätökset hakijoille lokakuussa
 • Kaupunki- ja kohderahastojen haku on vuosittain tammikuussa, päätökset maaliskuussa
 • Suuret kulttuurihankkeet haku on vuosittain tammikuussa, päätökset maaliskuussa.

Rekisterinpitäjän tietosuojaseloste (pdf)

icon
Oletko valmis kirjoittamaan loistavan hakemuksen?

Hae apurahaa apurahojen verkkopalvelussa. Sitä ennen onhan

 • hakuaika ja hakukriteerit selvillä
 • hakijan ohjeet sekä kysymyksiä ja vastauksia -osiot luettu
 • miksi, mihin tarkoitukseen ja millainen lopputulos kirkkaana mielessä
 • Valmista on! Siirry kirjoittamaan loistava hakemus
Apurahojen verkkopalveluun
Hakuprosessi
1

Tarkista hakukelpoisuus ja hakuaika. Päärahaston hakuaika on vuosittain elokuussa. Kaupunki- ja kohderahastojen sekä suuret kulttuurihankkeet hakuaika on tammikuussa.

2

Varaa riittävästi aikaa. Tutustu ohjeisiin ja varaa riittävästi aikaa hakemuksen kirjoittamiseen, kustannusarvion tekemiseen ja liitteiden kokoamiseen.

3

Kirjaudu apurahojen verkkopalveluun. Ota käyttäjätunnus ja salasana talteen.

4

Tee loistava hakemus. Asiantuntijat lukevat satoja hakemuksia. Varmista, että hän ymmärtää mihin haet apurahaa ja millaista lopputulosta työlläsi  tavoittelet. Miksi säätiön kannattaa tukea juuri sinun työskentelyäsi? Kirjoita tärkeimmät asiat ensin ja tavoittele konkretiaa. Älä jaarittele.

5

Tarkista hakemuksen sisältö ja kieliasu. Kirjoitatithan ytimekkäästi? Selviääkö työn tavoite? Ovathan tarvittavat liitteet mukana?

6

Lähetä hakemus liitteineen hakuajan puitteissa.

Olemme myös Facebookissa

Alfred Kordelinin säätiö toivottaa sinulle nautinnollista kesää. Apurahahaku käynnistyy tiistaina 1. elokuuta, jolloin avautuu myös sähköinen hakupalvelu. Toimistomme on avoinna 29.6. asti ja suljettu 30.6- 31.7. välisenä aikana. Valokuva:..

2 likes, 0 comments1 month ago

Aurinkopäivä ja Kuutar Kuvanveistäjä Pekka Kauhaselta. Kultarannan puistossa tänä kesänä teoksia Suomen itsenäisyyden jokaiselta vuosikymmeneltä

5 likes, 0 comments1 month ago

Kordelinin säätiö yhdessä Tasavallan presidentin kanslia kanssa järjestää tänäkin kesänä Kultarannan puiston veistosnäyttelyn. Kiva kesän retkikohde, avoinna kesäperjantaisin

4 likes, 0 comments1 month ago