Apurahan hakijalle

Apurahaa haetaan sähköisellä lomakkeella apurahojen verkkopalvelussa. Ennen hakemuksen jättämistä tutustu huolellisesti apurahanhakijan ohjeisiin ja kunkin hakukierroksen hakukriteereihin.

 

Milloin voi hakea ja mihin tarkoitukseen?

Alfred Kordelinin säätiön tarkoituksena on suomalaisen tieteen, kirjallisuuden, taiteen ja kansanvalistuksen edistäminen ja kannattaminen.

Hakuajat ovat vuosittain elo- ja tammikuussa. Tammikuussa haettavina ovat yhteisöille tarkoitetut suuret kulttuurihankkeet -apurahat sekä kaupunki- ja kohderahastojen apurahat paikalliseen kulttuuriin sekä määrättyihin tarkoituksiin. Elokuussa haettavissa ovat vuosiapurahat tieteeseen, taiteeseen ja sivistystoimintaan.

Millainen apuraha?

Elokuu | Vuosiapurahat

Säätiö myöntää 12. ja 6. kuukauden mittaisia henkilökohtaisia 26 000 ja 13 000 euron suuruisia työskentelyapurahoja tieteeseen, taiteeseen ja sivistystoimintaan. Yhteisöt voivat hakea enintään 35 000 euron suuruista kohdeapurahaa.

Apurahaa voivat hakea vain yksityishenkilöt ja yhteisöt. Kordelinin säätiö ei myönnä apurahoja työryhmille. Työryhmällä tarkoitetaan yksityishenkilöistä koostuvaa tiettyä tarkoitusta varten muodostettua kokoonpanoa.

Vuosiapurahat | Tiede
Vuosiapurahat | Taide
Vuosiapurahat | Sivistystoiminta

Tammikuu | Suuret kulttuurihankkeet -haku

Avustus on tarkoitettu yhteisöille ja rekisteröidyille yhdistyksille sekä yrityksille. Kaksivuotisen suuret kulttuurihankkeet -avustuksen suuruus on vähintään 100 000 euroa ja enintään 300 000 euroa. Apurahaa haetaan yhdellä hakemuksella kahdeksi vuodeksi.

Suuret kulttuurihankkeet

Tammikuu | Kaupunki- ja kohderahastojen haut

Säätiön kaupunkirahastoista myönnetään apurahoja paikalliseen kulttuuriin. Kohderahastoista myönnetään apurahoja kemian, lasten sydänsairauksien sekä viron ja muiden suomalais-ugrilaisten kielten tutkimukseen. Apurahojen suuruus vaihtelee muutamista sadoista euroista muutamiin tuhansiin euroihin.

Kaupunki- ja kohderahastot

Kuka voi hakea?

Henkilökohtaista apurahaa voivat hakea suomalaiset tai Suomessa toimivat henkilöt työhön, joka luo edellytyksiä suomalaisen tieteen, kulttuurin ja kansalaisyhteiskunnan hyväksi. Yhteisöhakija voi esimerkiksi olla rekisteröity yhdistys, osuuskunta tai suomalainen yritys.

Uutta apurahaa on mahdollista hakea vasta sen jälkeen, kun käyttöselvitys aiemmin säätiöltä saadusta apurahasta on tehty.

Apuraha vai palkka?

Myönnämme yksityishenkilöille  henkilökohtaisia, kokoaikaiseen työskentelyyn tarkoitettuja työskentelyapurahoja. Yhteisölle myönnettävä apuraha on kohdeapuraha.

Työskentelyapuraha on tarkoitettu yksityishenkilöille kokoaikaiseen päätoimiseen työskentelyyn kattamaan tavanomaisia henkilökohtaisia elinkustannuksia tietyllä ajanjaksolla. Työskentelyyn on mahdollista sisällyttää apurahatyöhön liittyviä kuluja, esimerkiksi materiaalikuluja.
Kokoaikaisen työskentelyapurahan käyttäminen edellyttää vapautta palkkatyöstä. Kokoaikaisen työskentelyapurahan kanssa ei voi nauttia samanaikaisesti vastaavaa etua, kuten palkkaa, toista työskentelyapurahaa, aikuiskoulutustukea tai työttömyysetuuksia.

Kohdeapuraha on tarkoitettu yhteisöille. Kohdeapurahalla katetaan hankkeesta tai projektiluonteisesta toiminnasta syntyviä kuluja, kuten materiaalihankintoja tai aputyövoiman palkat. Rekisteröidyn yhteisön edelleen maksamat korvaukset tehdystä työstä ovat palkkaa (”Aputyövoima”), josta tulee suorittaa työnantajan sivukulut.

Miten haen apurahaa apurahojen verkkopalvelussa?

Voit hakea apurahaa Alfred Kordelinin säätiöltä laatimalla apurahahakemuksen verkkopalvelussa hakuaikana. Palvelu on avoinna hakuajan viimeiseen päivään ilmotettuun ajankohtaan asti (Suomen aikaa), ellei toisin ilmoiteta. Säätiön toimisto palvelee hakijoita arkisin klo 9–16.

Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen

  • Kesäkuusta 2022 alkaen apurahojen verkkopalveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Pankki- ja mobiilivarmennekirjautuminen korvaa aiemman tunnuspohjaisen kirjautumisen.
  • Aiemmilla käyttäjätunnuksella ja salasanalla tekemäsi hakemukset, maksatuspyynnöt ja selvitykset eivät siis näy sinulle kirjautuessasi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit halutessasi tehdä verkkopalvelussa tietojesi siirron käyttäjätunnukselta pankkitunnuksille tai mobiilivarmenteelle.
  • Kirjautumiseen liittyvissä ongelmissa ota yhteyttä verkkopalvelun palveluntarjoajaan: hakemustuki@datalink.fi

Hakemuksen luominen, muokkaaminen ja lähettäminen

Kirjaudu apurahojen verkkopalveluun säätiön verkkosivujen kautta  Kirjaudu | Apurahan hakija

Hakulomakkeen valinta

  • Voit laatia ja lähettää apurahahakemuksen verkkopalvelussa ainoastaan hakuaikana. Mahdollisuus luoda apurahahakemus ilmestyy sisäänkirjautumisen jälkeisen aloitussivun pudotusvalikkoon haun ensimmäisenä päivänä. Hakemus luodaan valitsemalla kohdan ”Luo uusi hakemus tai selvitys” pudotusvalikosta “Apurahahakemus”.
  • Valitse oikea ensin hakemuspohja ja tutustu ala- ja hakukierroskohtaisiin kriteereihin ennen hakemuksen jättämistä.

Hakemuksen täyttäminen ja jo lähetetyn hakemuksen muokkaaminen

  • Luotuasi apurahahakemuksen voit palata myöhemmin muokkaamaan hakemuksen tietoja.
  • Lähetetyn hakemuksen lähetyksen voi hakuaikana peruuttaa ja palauttaa takaisin muokattavaksi luonnokseksi. Muista kuitenkin lähettää hakemus uudestaan hakuajan puitteissa, jotta se tulee säätiön käsittelyyn. Hakemuksen tietoja ei voi muokata hakuajan päättymisen jälkeen. Poikkeuksen tähän tekevät elokuun haussa tieteen hakemukset, joihin on mahdollista toimittaa määrättyjä liiteitä annettuun määräpäivään asti.
  • Osa hakemuksessa pyydetyistä tiedoista on pakollisia. Mikäli hakemus on puutteellinen, palvelu estää hakemuksen lähettämisen, kunnes olet korjannut puutteelliset tiedot.
  • Vältä kentissä erikoismerkkejä. Summia syöttäessä älä käytä pisteitä tai pilkkuja, vaan ilmoita haettava summa kokonaislukuna. (Esim. 26000 tai 13000)

Hakemuksen tila ja lähettäminen

  • Lähettämättömän apurahahakemuksen tila on kesken. Säätiö ei käsittele kesken –tilassa olevia hakemuksia.
  • Kun olet täyttänyt kaikkien apurahahakemuksen sivujen tiedot, lähetä hakemus verkkopalvelussa hakuajan sisällä. Hakemus lähetetään  hakemuksen aloitussivulta kohdasta “Lähetä hakemus Alfred Kordelinin säätiölle”. Kun hakemus on lähetetty onnistuneesti, näkyy verkkopalvelun pääsivulla hakemuksen tilana Lähetetty. Hakuajan päätyttyä hakemuksen tila on ”Vastaanotettu”.

Milloin päätökset

Lähetämme kaikille hakijoille hakemuksessa annettuun sähköpostiin tiedon sekä myönteisistä että kielteisistä päätöksistä.

  • Vuosiapurahat | tieto hakijoille marraskuun alussa
  • Kaupunki- ja kohderahastot | tieto hakijoille maaliskuun lopussa
  • Suuret kulttuurihankkeet | tieto hakijoille maaliskuussa lopussa