Kirjallisuus

Apuraha on tarkoitettu yksityishenkilöille, ryhmille ja yhteisöille kaunokirjallisuuteen,  näyttämötaiteeseen, kirjallisuuden suomentamiseen ja joukkoviestintään. Kirjallisuuden tutkimuksen apurahat haetaan tieteistä.

icon
Hakuaika: 1.-31.8.2017
Päätös: Lokakuu 2017

Apurahaa voi hakea Suomen kansalainen ja Suomessa asuva ulkomaalainen. Aikaisemmin säätiöltä saadusta apurahasta pitää tehdä käyttöselvitys, ennen kuin uutta apurahaa voi hakea.

Henkilökohtainen 12. kuukauden apuraha taiteelliseen työskentelyyn on enintään 24 000 euroa ja 6. kuukauden työskentelyyn enintään 12 000 euroa. Apuraha voi myös olla vapaamääräinen, eli hakija itse määrittelee työn keston ja haettavan summan. Hankkeeseen säätiö voi myöntää enintään 30 000 euron apurahan. Jos kyse on mittavammasta hankkeesta, lue lisää suuret kulttuurihankkeet.

Työskentelyyn voi sisällyttää kuluja, esimerkiksi materiaalit, aputyövoima tai ostopalvelut. Apurahansaajat vakuuttava Mela hyväksyy kuluiksi puolet saadusta apurahan määrästä. Rahoitusta sekä elinkustannuksiin että kuluihin haetaan samalla hakulomakkeella. Työryhmä voi hakea työskentelyapurahaa siten, että sen jäsenet jakavat apurahan keskenään. Yhteisö voi esimerkiksi olla osuuskunta, rekisteröity yhdistys tai kulttuurikollektiivi.

Säätiö voi myöntää rahoitusta työhön, joka aikaisintaan alkaa myöntövuoden lokakuussa. Apuraha on pääsääntöisesti tarkoitettu nostettavaksi myöntövuotta seuraavana vuonna ja tarkoitettu käytettäväksi kahden vuoden kuluessa sen myöntämisestä. Apuraha myönnetään kerrallaan yhdeksi vuodeksi.

Säätiö ei myönnä apurahaa samaan työhön kahtena peräkkäisenä vuonna.

Apurahan saaminen edellyttää, että apurahan saaja ei työskentele kokopäiväisesti muualla. Toista työskentelyapurahaa tai työttömyysetuuksia ei myöskään voi nauttia apurahakauden aikana. Apuraha kattaa työeläke- ja työtapaturmavakuutuksen sekä ryhmähenkivakuutuksen. Lisätietoja Melasta

Hakemukset arvioi säätiön jaostojen asiantuntijat, ja myönnettävistä apurahoista päättää Alfred Kordelinin hallitus. Säätiö ei julkaise apurahahakemukset arvioivien asiantuntijoiden nimiä.

Jos haku on ajankohtainen, lue ensin ohjeet hakijalle.

Kirjallisuuden apurahat 2016

904Hakemukset
93Myönnöt

Apurahojen jakautuminen
40
Kaunokirjallisuus

28
Näyttämötaide

12
Joukkoviestintä

10
Sirkustaide

3
Kirjallisuuden suomentaminen

Apuraha keskimäärin6 799 €
Yhteensä myönnettiin632 320€
Kaikki myönnetyt apurahat
Apurahatyypit
Kirjallisuuden apurahoja myönnetään seuraaviin tarkoituksiin
icon

Kaunokirjallisuus
Apuraha on tarkoitettu kaunokirjalliseen työskentelyyn esimerkiksi romaanin, runo- tai esseekokoelman tai näytelmän kirjoittamiseen.

icon

Kaunokirjallisuuden suomentaminen
Apuraha on tarkoitettu esimerkiksi romaanin tai esseekokoelman suomentamiseen.

icon

Näyttämötaide
Apuraha on tarkoitettu esimerkiksi näytelmän, sirkus- tai muun tuotannon valmistamiseen sekä tapahtumien järjestämiseen.

icon

Joukkoviestintä
Apuraha on tarkoitettu journalistiseen työskentelyyn.

Oletko hakemassa apurahaa?
Lue ohjeet apurahan hakijalle
Olemme myös Facebookissa

Taidegraafikko Eeva-Liisa Isomaa jatkaa työskentelyään Livian talo -aiheen parissa Villa Lanten -taiteilijaresidenssissä. Eevan-Liisan töitä esillä Galleria Gssä Helsingissä Pikku-Roballa 18.6.2017 asti.

2 likes, 0 comments1 day ago

Gongratulations video and photography artist Iiu Susiraja and performance artist Eero Yli-Vakkuri, The New York Residence grantees 2018! Finnish Cultural Institute in New York and iscp – International Studio & Curatorial Program thank you for brilliant..

26 likes, 1 comments1 week ago

Kuvataiteilija Karoliina Hellberg vastaa: ”Mietin sellaista kuin keskustelutilaisuuksien moninaistumista ja vakiintumista gallerioihin ja museoihin. Ainakin minulla on sellainen olo, että niitä on nykyään enemmän. Esimerkiksi Riisuttu -näyttelyn..

2 likes, 0 comments2 weeks ago