Taiteilijaresidenssit

Kordelinin säätiö tukee New Yorkin taiteilijaresidenssitoimintaa. Haut taitelijaresidensseihin koordinoi Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti ja residensseihin haetaan suoraan instituutin kautta.

icon
Hakuaika: 2.4.2019
Päätös: Kesäkuu 2019

NEW YORKIN TAITEILIJARESIDENSSI

Residenssiapuraha on tarkoitettu uransa alku- tai keskivaiheessa oleville taiteilijoille. Kordelinin säätiö tekee yhteistyötä New Yorkissa, Brooklynissa toimivan kansainvälisen International Studio and Curatorial Program (ISCP) –residenssiohjelman kanssa.

Apurahaa haetaan sähköisellä lomakkeella Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin kautta. Hakupalvelu avautuu 2.4.2019 ja haku päättyy huhtikuun lopussa. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät kulttuuri-instituutin sivuilta.

Apuraha

Tarkista apurahan suuruus Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin sivuilta.

Työtila

Ensimmäinen taiteilija aloittaa työskentelyn ISCP:ssä tammikuun alussa. Kausi kestää kuusi kuukautta ja päättyy kesäkuun lopussa. Seuraavan taiteilijan jakso käynnistyy heinäkuun alussa ja päättyy vuoden lopussa. Molemmilla jaksoilla ISCP:ssä järjestetään ns. Open Studio –näyttely. Residenssitaiteilijalla on käytössään valoisa korkea studiotila joka mahdollistaa monipuolisen taiteellisen työskentelyn.

Asunto

Residenssikauden alettua taiteilija voi suoraan muuttaa asuntoon, joka sijaitsee lähellä ISCP:tä. Asunnon residenssitaiteilijalle mahdollistavat Alfred Kordelinin säätiö yhdessä Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin kanssa. Asunnossa voivat majoittua myös mahdollisesti mukaan seuraavat perheenjäsenet. Asunnossa ei voi majoittaa kaupungissa vierailijoita.

Viisumi ja vakuutukset

Apurahan saajan tulee anoa ns. B1 tai B2 viisumia Yhdysvaltoihin.

Viisumin hakemiseen kannattaa varata aikaa useita viikkoja. ISCP ja Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti auttavat viisumin saannissa. Apurahansaajan on itse huolehdittava lakisääteisestä eläkevakuutuksestaan ja voimassaolevasta, sairaus- yms. tapaukset kattavasta vakuutusturvasta.

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti

kehittää ja ylläpitää suomalaisten arkkitehtien, muotoilijoiden ja kuvataiteilijoiden verkostoitumista ja näkyvyyttä Pohjois-Amerikassa. Kulttuuri-instituutti on taloudellista voittoa tavoittelematon Yhdysvalloissa rekisteröity organisaatio, joka on osa Suomen ulkomailla toimivien kulttuuri-instituuttien verkostoa. Instituutin toimisto sijaitsee Manhattanilla, New Yorkissa ja instituutin säätiön toimisto on Helsingissä. Lisätietoja kulttuuri-instituutista.

Taiteilija Iiu Susiraja sekä kuvataiteilija Eero Yli-Vakkuri ovat vuoden 2018 residenssitaiteilijoita New Yorkissa.

Lisätiedot

Lisätietoja residenssiin ja New Yorkiin liittyen saat instituutin residenssivastaavalta: Susanne Boswell, boswell [at] fciny.org (englanniksi).