Taiteilijaresidenssit

Kordelinin säätiö myöntää vuosittain apurahoja New Yorkin ja Villa Lanten taiteilijaresidensseihin.

icon
Hakuaika: 3.4.2018 - 29.4.2018
Päätös:

NEW YORKIN TAITEILIJARESIDENSSI

Residenssiapuraha on tarkoitettu uransa alku- tai keskivaiheessa oleville taiteilijoille. Alfred Kordelinin säätiö myöntää vuonna 2018 kahdelle taiteilijalle vuodeksi 2019 12 000 euron suuruisen apurahan kuuden kuukauden työskentelyyn New Yorkissa.

Kordelinin säätiöllä on yhteistyösopimus New Yorkissa, Brooklynissa toimivan kansainvälisen International Studio and Curatorial Program (ISCP) –residenssiohjelman kanssa.

Apurahaa haetaan sähköisellä lomakkeella Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin kautta. Hakupalvelu avautuu 3.4.2018 ja haku päättyy 29.4.2018.

Apuraha

Alfred Kordelinin säätiö myöntää kuuden kuukauden jaksoa varten 12 000 euron apurahan.

Työtila

Alfred Kordelinin säätiö maksaa työskentelyajalta taiteilijan työtilan vuokran. Ensimmäinen taiteilija aloittaa työskentelyn ISCP:ssä tammikuun alussa. Kausi kestää kuusi kuukautta ja päättyy kesäkuun lopussa. Seuraavan taiteilijan jakso käynnistyy heinäkuun alussa ja päättyy vuoden lopussa. Molemmilla jaksoilla ISCP:ssä järjestetään ns. Open Studio –näyttely.  Kordelinin residenssitaiteilijalla on käytössään valoisa korkea studiotila joka mahdollistaa monipuolisen taiteellisen työskentelyn.

Asunto

Residenssikauden alettua taiteilija voi suoraan muuttaa asuntoon, joka sijaitsee lähellä ISCP:tä. Asunnon residenssitaiteilijalle mahdollistavat Alfred Kordelinin säätiö yhdessä Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin kanssa. Säätiö maksaa työskentelyajalta asunnon vuokran. Asunnossa voivat majoittua myös mahdollisesti mukaan seuraavat perheenjäsenet. Asunnossa ei voi majoittaa kaupungissa vierailijoita.

Viisumi ja vakuutukset

Apurahan saajan tulee anoa ns. B1 tai B2 viisumia Yhdysvaltoihin.

Viisumin hakemiseen kannattaa varata aikaa useita viikkoja. ISCP ja Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti auttavat viisumin saannissa. Apurahansaajan on itse huolehdittava lakisääteisestä eläkevakuutuksestaan ja voimassaolevasta, sairaus- yms. tapaukset kattavasta vakuutusturvasta.

Jos saat apurahan

Apurahan saajan on toimitettava vapaamuotoinen raportti apurahan käytöstä Alfred Kordelinin säätiölle kahden kuukauden kuluessa residenssikauden päättymisestä.

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti

kehittää ja ylläpitää suomalaisten arkkitehtien, muotoilijoiden ja kuvataiteilijoiden verkostoitumista ja näkyvyyttä Pohjois-Amerikassa. Kulttuuri-instituutti on taloudellista voittoa tavoittelematon Yhdysvalloissa rekisteröity organisaatio, joka on osa Suomen ulkomailla toimivien kulttuuri-instituuttien verkostoa. Instituutin toimisto sijaitsee Manhattanilla, New Yorkissa ja instituutin säätiön toimisto on Helsingissä. Lisätietoja kulttuuri-instituutista.

Taitelija Iiu Susiraja sekä kuvataiteilija Eero Yli-Vakkuri ovat vuoden 2018 residenssitaiteilijoita New Yorkissa.

Lisätiedot

Lisätietoja residenssiin ja New Yorkiin liittyen saat instituutin residenssivastaavalta: Susanne Boswell, boswell [at] fciny.org (englanniksi).

VILLA LANTEN TAITEILIJARESIDENSSI

Alfred Kordelinin säätiö myöntää työskentelyapurahan Villa Lanteen, Roomaan. Taiteilijat Villa Lanteen valitsevat yhteistyössä Suomen Rooman-instituuttia ylläpitävä Säätiö Institutum Romanum Finlandiae ja Alfred Kordelinin säätiö. Taiteilijavalinnassa suositaan pitkäaikaisia työskentelyjaksoja.

Hakuaika alkaa 1.4. ja päättyy 28.4.2017 klo 16.00. Apurahahakemukset lähetetään suoraan IRF-säätiöön.

Kuvataiteilijat Petri Hytönen & Marika Kaarna, graafikko Eeva-Liisa Isomaa ja kuvanveistäjä Pia Männikkö ovat vuoden 2017 residenssitaiteilijoita Villa Lantessa.

lisätiedot

IRF-säätiö
Laura Nissin
nissin@irfrome.org