/ Ajankohtaista

Alma Heikkilä – Kiasma Commission by Kordelin

Taiteilija Alma Heikkilä on kutsuttu toteuttamaan teoskokonaisuus Kiasma Commission by Kordelin -sarjassa. Näyttely on avoinna Kiasmassa 15.03. – 28.07.2019.

Heikkilän teosten aiheina ovat ihmisen havainnointikyvyn ulottumattomissa olevat mikroskooppisen pienet bakteerit, jäkälät, levät ja lahopuun sisässä elävät eliöt.  Suurikokoisissa maalauksissa installaatioissa hän korostaa pienten lajien merkityksellisyyttä.

Ympäristötietoista taidetta

Heikkilä työskentelee ympäristökriisien, ilmastonmuutoksen ja lajien massasukupuuton aikana. Kriisien pakottamana hän pyrkii löytämään uudenlaisia ja vaihtoehtoisia tapoja työskennellä, ajatella ja toimia taiteilijana. Taiteilija on kiinnostunut eri elämänmuotojen rinnakkaisuudesta. Myös taiteellinen työskentely tarkoittaa hänelle yhteyttä muihin olioihin ja organismeihin. Hän tunnistaa ja tunnustaa oman työskentelyn vaikutukset ja roolinsa monilajisessa maailmassa.

Näyttelyn valmistelusta syntyneitä päästöjä taiteilija kompensoi hankkimalla metsäpalstan, joka toimii näyttelyn hiilinieluna.

Alma Heikkilä

Alma Heikkilä (s. 1984) asuu ja työskentelee Helsingissä sekä Hyrynsalmella. Heikkilä valmistui Kuvataideakatemiasta 2009. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä mm. Casco Art Institutessa 2018, Galleria Amassa 2017 ja 2013, EMMAssa 2015. Hän on Mustarinda-seuran perustajajäsen. Heikkilälle myönnettiin Suomen taideyhdistyksen Dukaattipalkinto 2014.

Kiasma Commission by Kordelin on Alfred Kordelinin säätiön tukema hanke, joka puitteissa toteutetaan tilausteos kerran vuodessa. Teos liitetään Kiasman ja Kansallisgallerian kokoelmiin.

Teksti: Kiasma
Kuvat: Kansallisgalleria / Petri Virtanen