/ Ajankohtaista

Kordelinin säätiön Hyvinkään rahasto jakoi kulttuuripalkinnot

Alfred Kordelinin säätiön Hyvinkään rahasto jakoi kaksi kulttuuripalkintoa. 3900 euron arvoisen palkinnon saivat Olavi Suomela sekä Reijo Puranen ja Maarit Malin-Pötry.

Suomela on vaikuttanut Hyvinkään taide- ja kulttuurielämässä ja Hyvinkään Taiteilijaseurassa yli 40 vuotta. Taiteilijaseurassa Suomela on toiminut sekä hallituksen että näyttelytoimikunnan jäsenenä ja viimeiset kahdeksan vuotta seuran puheenjohtajana. Tämän yhteisöllisen ja yleishyödyllisen toiminnan rinnalla Suomela on toiminut aktiivisena, näyttelyitä pitävänä taiteilijana sekä tehnyt merkittävän elämäntyön myös taidekoulutuksen piirissä.

Puranen ja Malin-Pötry ovat järjestäneet Palas Taidepolkua Hyvinkäällä jo yli kymmenen vuoden ajan. Paikkana on Hyvinkään Palopuro, viitisen kilometriä Hyvinkään keskustasta etelään. Taideteokset ovat polun varrella, osa teoksista on vuosien varrelta, mutta joka vuosi tulee myös uusia. Palas Taidepolun tarkoitus on lisätä luontokokemusta teosten kautta.

Palkinnot jaettiin 30.5.2019 vuosittain helatorstaisin järjestettävässä Yhden Päivän Juttu -kulttuuritapahtumassa Hyvinkään Villatehtaalla.

Alfred Kordelinin säätiö voi vastaanottaa Hyvinkään rahastolle osoitettuja lahjoituksia.

Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö. Säätiö jakaa vuosittain apurahoina ja palkintoina noin 5 miljoonaa euroa. Hyvinkään rahasto on yksi viidestätoista Alfred Kordelinin säätiön kaupunki- ja kohderahastosta.

 

Lisätiedot

Hyvinkään rahaston asiamies
sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen
pentti.halonen@hyvinkaa.fi
puhelin 040 704 9901

Alfred Kordelinin säätiö
toimitusjohtaja Erik Båsk
erik.bask@kordelin.fi
puhelin 040 825 8071

 

Palkinnonsaajien yhteystiedot

Olavi Suomela
osuomela@gmail.com
040 701 2731

Maarit Malin-Pötry
maarit.malinpotry@gmail.com
puhelin 040 576 3599

Reijo Puranen
reijo.puranen@gmail.com
puhelin 040 566 4284