/ Ajankohtaista

Rautatalon Marmoripiha avautuu jälleen yleisölle

Viimeiset parikymmentä vuotta Helsingissä Keskuskadulla sijaitseva Rautatalon Marmoripiha on ollut suljettuna yleisöltä. Elokuussa 2017  siinä avautuu Ravintola Marmoripiha by Dylan.

Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemat kohteet ovat merkittävä osa Helsingin kaupunkikuvaa, arvokasta rakennusperintöä ja kansainvälisestikin tunnustettuja.

Aallon suunnittelema liike- ja toimistorakennus Rautatalo Kluuvin kaupunginosassa Keskuskadulla voitti uuden liiketalon suunnittelukutsukilpailun vuonna 1951 ja valmistui 1955. Sen omistavat kolme suomalaista säätiötä: Alfred Kordelinin säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Jenni ja Antti Wihurin rahasto. Rautatalo on merkittävä toimistoarkkitehtuurin pioneerirakennus, jossa käytettyjä yksityiskohtia on
nähtävissä myös Aallon myöhemmissä töissä. Ehkä tunnetuin yksityiskohta on messinkinen ovenvedin, jonka Aalto suunnitteli Rautataloon.

Rautatalon sydän on sen hieno Marmoripiha, joka on rakennuksen toiminnallinen keskus ja tärkeä valonlähde maineikkaine valokattoineen.

Rakennussuojelulailla suojellussa Rautatalossa on parhaillaan käynnissä julkisivujen ja sisätilojen kunnostustyöt, joita tehdään Aallon arkkitehtuuria kunnioittaen ja säilyttäen tiiviissä yhteistyössä Museoviraston ja Alvar Aallon säätiön kanssa. Arkkitehtina toimii Sarlotta Narjus Arkkitehtitoimisto SarcOy:stä. Kunnostustyöt valmistuvat kesän aikana.

Pääkaupunkiseudulla toimiva vuonna 1997 perustettu Soupster Family koostuu useista erityylisistä ravintoloista, juhlatiloista ja catering- sekä konsultointipalveluista. Marmoripiha by Dylan on uusin Dylan lounasravintolaperheen ravintola ja koko konsernin 22. yksikkö. Ravintola Marmoripiha by Dylan kunnioittaa arvokiinteistöä, ja paikan alkuperäinen ajan henki sekä design otetaan huomioon sisustuksessa. Marmoripiha tarjoaa aamupalaa, lounasta ja brunssia, minkä lisäksi tilassa on mahdollista järjestää yritystilaisuuksia ja juhlia.

Alkuperäinen tiedote: Suomen Kulttuurirahasto, julkaistu 12.6.2017.