/ Ajankohtaista

Jaakko Kolmosen rahaston ruokakulttuuripalkintojen saajat julkistettiin 16.3.2016

Keittiömestari Tapio Laine, kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen ja Pippurimylly-radio-ohjelma ovat saaneet Alfred Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen rahaston 3 500 euron tunnustuspalkinnot sekä Suomen Kokkimaajoukkue 6 500 euron palkinnon suomalaisen ruokakulttuurin vaalimisesta. Palkinnot jaettiin Gastro-messuilla Helsingissä 16.3.2016.

”Palkinnot nostavat esiin sisukkaita, luovia ja monipuolisia ammattilaisia. Suomalainen ruokakulttuuri on hyvissä käsissä”, toteaa keittiömestari Jaakko Kolmonen.

”Olen iloinen, että palkinto on lisännyt kiinnostusta suomalaiseen ruokakulttuuriin. Tunnustus myös kannustaa ja motivoi palkinnonsaajaa ponnistelemaan maku- ja aistielämysten eteen”, Kolmonen jatkaa.

Valintaraati luonnehtii palkinnonsaajia seuraavasti:

Tapio Laine – keittiömestareiden peräänantamaton esikuva Keittiömestari Tapio Laine on peräänantamattomasti tehnyt työtä Suomalaisen ruokakulttuurin eteen. Laine toimii Suomen kokkimaajoukkueen vetäjänä ja on hionut joukkueen taidoiltaan maailman terävimpään kärkeen. Tapio on esimerkillään ja osaamisellaan monen joukkueen jäsenen esikuva ja oppi-isä.

Suomen Kokkimaajoukkue – Suomiruoan lähettiläs maailmalla
Suomen nuori kokkimaajoukkue edustaa maailmalla Suomea ja tuo esille suomalaista ruoanvalmistustaitoa. Joukkue on yhteisö, jossa nuoret oppivat tiimityöskentelytaitoja ja tunnistavat työsuoritusten yhteensopivuuden tärkeyden.

Arja Hopsu-Neuvonen – inspiroiva ruokaneuvoja
Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen on pitkään työskennellyt ruoanvalmistustaitojen, ruokakulttuurin ja luonnontuotteiden asiantuntijana sekä neuvonnan kehittäjänä. Neuvonnan kulmakivinä ovat hyvä suomalainen ruoka ja kotimaiset raaka-aineet.

Pippurimylly-radio-ohjelma – lappilaisen kotikeittiön pelastus
Lapin Martat on pitkäjänteisesti tehnyt Pippurimylly-ohjelmaa yhdessä YLE Lapin Radion kanssa. Viikoittainen ajankohtaisohjelma tukee lappilaisen ruokaperinteen säilymistä ja uudistumista. Pippurimyllyn ohjeita on helppo toteuttaa kotikeittiössä.

Palkinnonsaajat valitsi yhdessä rahaston puheenjohtaja Jaakko Kolmosen kanssa lautakunta, johon kuuluvat Marttaliitto, Kotitalousopettajien liitto, Maa- ja kotitalousnaiset ja Suomen Keittiömestarit.

Alfred Kordelinin säätiö on vuodesta 1920 yhtäjaksoisesti tukenut apurahoin ja palkinnoin suomalaista tiedettä, taidetta, kirjallisuutta ja vapaata sivistystyötä sekä edistänyt tekijöiden kansainvälistymistä. Vuonna 2015 säätiö jakoi runsaat 4 MEUR apurahoina ja palkintoina. Vuonna 2011 perustettu Jaakko Kolmosen rahasto on yksi Kordelinin säätiön 15 kaupunki- ja kohderahastosta.

Lisätiedot
Jaakko Kolmonen, Alfred Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen rahasto 0400-199333
Erik Båsk, Alfred Kordelinin säätiö 09-680 1233