/ Ajankohtaista

Suomen Säveltaiteen Tukisäätiö sulautuu Alfred Kordelinin säätiöön

Uuden rahaston nimeksi tulee Suomen säveltaiteen tukirahasto. ”Sulautuminen konkreettisesti parantaa rahaston edellytyksiä toteuttaa tehtäväänsä”, toteaa Suomen Säveltaiteen Tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Kaarlo Hildén.

”Rahaston hallintokulut pienenevät, sillä sulautumisen myötä rahastolla on käytettävissään Kordelinin säätiön hallinto-, talous- ja apurahapalvelut. Näin varoja jää enemmän varsinaisen tarkoituksen toteuttamiseen. Säätiö on hoitanut tehokkaasti rahastojaan, ja ensi vuonna 100 vuotta täyttävässä säätiössä myös rahaston näkyvyys laajenee”, Hildén jatkaa.

Määrätarkoitukseen sidottu Suomen säveltaiteen tukirahasto tukee ja edistää sääntöjensä mukaan suomalaista säveltaidetta myöntämällä apurahoja ja palkintoja musiikkipedagogeille, musiikkitieteen ja musiikin tutkimuksen harjoittajille, luovan ja esittävän säveltaiteen edustajille sekä henkilöille, jotka muutoin ovat erityisen ansiokkaasti toimineet Suomen musiikkielämän hyväksi.

Säveltaiteen apurahahaku yhdistetään säätiön elokuun hakuun

Suomen säveltaiteen tukirahaston apurahahaku yhdistetään säätiön elokuun hakuun. Kordelinin säätiön asiantuntijat arvioivat vuosittain noin 450-600 musiikin apurahahakemusta. Musiikin apurahoja myönnetään keskimäärin 250 000 eurolla, joka on noin 8 % kaikista elokuun haun kautta jaettavista apurahoista. Alfred Kordelinin säätiö jakaa vuosittain noin viisi miljoonaa euroa apurahoina ja palkintoina.

”Musiikin apurahoista on jo nyt kova kilpailu. Uusi rahasto helpottaa tilannetta. On hienoa, että jatkossa voimme kohdentaa nykyistä enemmän apurahoja musiikille”, toteaa Kordelinin säätiön toimitusjohtaja Erik Båsk.

Kordelinin säätiössä on 15 kaupunki- ja kohderahastoa. Vanhimmat on perustettu 1960-luvun lopulla. Säätiöllä ei ole entuudestaan ollut säveltaiteen rahastoa.

”Arvostamme Suomen Säveltaiteen Tukisäätiön hallituksen toiminnallemme antamaa tunnustusta. Olemme iloisia luottamuksenosoituksesta ja siitä, että Kordelinin säätiö voi sulautumisen myötä entistä kattavammin jatkaa kulttuurin tukemista”, toteaa Alfred Kordelinin säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Laaksonen.

Alfred Kordelinin säätiön hallitus hyväksyi sulautumissuunnitelman 4. ja Suomen Säveltaiteen Tukisäätiön hallitus 6. kesäkuuta 2019. Fuusio on suunniteltu saattaa voimaan vuoden 2019 loppuun mennessä. Sulautumisen myötä Kordelinin säätiöön syntyy noin 700 000 euron suuruinen rahasto. Suomen Säveltaiteen Tukisäätiöllä ei ole vakituisia työntekijöitä.

Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö, joka tukee tiedettä ja kulttuuria vuosittain noin viidellä miljoonalla eurolla.

Lisätiedot:

Alfred Kordelinin säätiö
Erik Båsk
toimitusjohtaja
040 825 8071

Suomen Säveltaiteen Tukisäätiö
Kaarlo Hildén
hallituksen puheenjohtaja
040 710 4312